Hoekmotieven

In de zomerperiode laat ik elke dag een handwerkje zien en dat zijn voornamelijk borduurwerkjes. Wat is er veel geborduurd! En wat zijn die oude borduurwerkjes vaak nog leuk om te zien! Elk borduurwerkje is een combinatie van stof waarop geborduurd wordt, van kleuren die iemand uitzocht, en een patroon wat iemand aanzette tot dat ene bepaalde borduurwerk. Soms is er nog wel aan af te lezen waarom iemand voor een bepaald patroon en dus eindresultaat koos. En soms ook niet en dan vraag ik me af: wat zou de borduurster hiermee hebben gewild? Dit lapje heeft een wat aparte indeling en ik zie niet direct waarvoor het was bedoeld.

Maar zoals meestal: als je het borduurwerk nog eens goed bekijkt, en ook een detailfoto maakt, dan blijkt al gauw wat waarschijnlijk de aanzet is geweest voor ook dìt borduurwerkje: gewoon borduurzin! Deze hoekmotieven horen bij de bekende oud-Hollandse borduurmotieven en iemand wilde ze waarschijnlijk graag eens borduren.
In een periode waarin ons land op grondvesten schudt en bekende politici laten weten dat ze niet meer beschikbaar zijn als leiders, gaan we weer met ons allen op zoek naar wat nu wèl de ‘hoeken van onze samenleving’ zijn en moeten blijven. Dan ineens zijn oud-Hollandse hoekmotieven weer een een actueel thema. Die oude borduurmotieven verouderen ook gewoon nooit!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.