Jaargangen Ariadne zeventiger jaren

Ariadne in de jaren zeventig van de vorige eeuw volgde de mode, kende de tijd en wist oude technieken om te zetten in nieuwe handwerken. Voor vele vrouwen was het tijdschrift een welkome inspiratie in een tijd waarin het gezin centraal stond. Ze vonden hierin talloze ideeën om hippe kleding te maken voor het gezin en om toepasselijke handwerken te maken die helemaal pasten bij de nieuwe tijd.

Ariadne in de jaren twintig van deze eeuw is een heerlijk blad om weer mee terug te gaan naar de tijd die de oudere handwerksters onder ons nog hebben meegemaakt. En voor de nieuwe handwerksters is het een welkome aanvulling op de bijvoorbeeld de populaire durable-boekjes en zo, want in deze oude tijdschriften staat heel veel wat nu weer populair is.

Een aantal Ariadne-jaargangen uit de zeventiger jaren heb ik in m’n shop geplaatst. Ik bladerde er zelf een paar door en had ook een paar van die leuke verrassingen bij het tegenkomen van iets wat ik nog ken uit die tijd. Zoals het kussen rechtsonder op de volgende foto: dat heb ik zelf nog eens gemaakt als tiener. Anderen zullen vast ook die herkenningen hebben en ervaren dat het reuze leuk is om zo’n jaargang nog eens door te bladeren en oude-nieuwe ideeën op te doen.

1 gedachte over “Jaargangen Ariadne zeventiger jaren”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.