Kleur mengen

Kleurige bolletjes wolBolletjes wol

Naar de winkel voor een potje met verf. Dan sta je daar voor zo’n kleurrijk schap in een immense bouwmarkt. Buiten was het grijs en grauw op de eerste werkdag van het jaar. Binnen in die bouwmarkt straalden de bonte kleuren-mogelijkheden op de verfafdeling ons tegemoet. We drukten op een knopje zodat er een verkoper zou komen. We troffen iemand van wie het duidelijk was dat hij m’n blogje van die ochtend niet had gelezen. Ik schreef ’s morgens:  als we het alfabet nog kennen, dan komt het wel goed op de eerste werkdag van het jaar. Maar deze jongeman had duidelijk opstartproblemen op de eerste maandag. Gelukkig had ik een briefje bij me met een kleuradvies van de schilder die ons huis van buiten had geverfd. “Je moet de achterwand van de keuken eens bruin verven!” had hij gezegd. Ik overhandigde het briefje aan de slaperige en zwijgzame verkoper. En even later gingen we met een pot gemengde verf weer naar Boekje Ik leer breienhuis. En nu zijn we dus hier lekker bezig. Meer dan tien jaar had ik al een minder fraaie muur hier. Die wordt nu bruin!

Spelen met kleur is fijn! Maar een bruine of grijze of witte muur is ook fijn. Dan komen de kleuren juist mooi uit. 2015 wordt vast een kleurig jaar! Ik leg alvast een bruine basis.

Tussendoor de tweede bestelling van het jaar op de post gedaan. “Ik leer breien”. Dat vind ik dan weer zo grappig! Omdat het zo goed past bij de foto van de bolletjes wol die ik voor dit blogje al had uitgezocht. En omdat ik “Ik leer breien” een leuke bestelling vind. Daar wordt je toch vrolijk van, van zo’n boekje? Hopelijk kwamen jullie zonder al teveel opstartproblemen deze eerste maandag door!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.