Lekker bezig zijn

randjes borduren
Dat borduurt fijn: op een oud gordijn!
Anderhalve generatie geleden (denk ik zo ongeveer) werd soms mooie wollen stof gebruikt voor gordijnen, en als je geluk hebt kom je soms zo’n gordijn tegen in een kringloopwinkel of rommelmarkt. Begin van de zomer had ik die bof en kocht ik zo’n wollen gordijn. Ik knipte er een stuk vanaf en nam het mee op vakantie, samen met wat strengetjes rood en zwart. Vandaag heb ik de randjes die ik toen begon afgemaakt. Nu nog iets leuks mee doen.

Het patroon van m’n visitekaartje (ik heb er meerdere) borduurde ik op linnen handwerkstof wat ooit bij een materiaalpakket van Handwerken zonder Grenzen zat. Ook die stof borduurt heel fijn.
En ik maakte nog wat kaartjes bij: lekker bezig zijn!

b

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Handenarbeid als creatief spel. Draad en weefsel

Voor-het-kind-kaarten met ontwerpen van Mies Bloch

Een heel oud kussen

Zicht op de zee bij Scheveningen

Reacties

  1. Elizabeth de Roock zegt:

    Ja het borduren van randen is een hele leuke bezigheid ,leuk als tas ,enkel eentje als boeken legger is ook heel leuk.Er zijn een tijdje geleden drie boekjes uitgegeven ,Hier heb ik die nog nog ,van de uitgeven Cantecleer Letterdoeken uit 1994 van Jose Starrenburg ISBN 90 213 2148 3 ,Randen Borduren in kruissteek (dit boekje is heel mooi en er staat echt een enorme hoeveelheid aan randen in) het mijne is al helemaal versleten maar volgens mij niet meer te krijgen .Ook van Jose Starrenburg uit 1995 ,ISBN 90 213 2299 4 en de derde (iets minder naar mijn smaak ook van Jose Starrenburg en dat heet Antieke merklap motieven in kruissteek ook van cantecleer ,uit het jaar 1998 met het ISBN nummer 90 213 2595 0 .Het laatste boekje vindt ik minder omdat de kleuren zijn veranderd naar deze moderne tijd ,op zich niet zo erg maar om daar nou fel paars met rood voor te gebruiken vindt ik op de kaft nou niet bepaald aanlokkelijk toch zijn de patronen zelf wel mooi want ja die kan je veranderen ,maar als je aan deze boekjes zou kunnen komen denk ik dat vooral de eerste twee boekjes erg in trek zullen zijn ,ik heb ze alle drie werkelijk heel veel gebruikt echt een aanrader voor veel liefhebbers .

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen