Nieuwe patronen…..

Terwijl ik – net als een groot deel van mijn landgenoten – ’s avonds een beetje aan het wachten ben op de prognose van de uitslag van de verkiezingen (om 9 uur worden de eerste exit-polls verwacht), zit ik achter de computer wat te mijmeren over deze belangrijke dag. Wat zullen de politieke veranderingen zijn na deze stemmingen? Wat zal er anders worden?

“Het moet anders” was een belangrijk thema in de campagne. Er moet van alles anders en als je dat op bepaalde uitgesproken onderdelen ook vindt, dan kun je op die partij stemmen. In de hoop dat die partij inderdaad ander beleid gaat realiseren.

“Anders”. Hm, eens kijken welke boekjes ik heb met het woord ‘anders’ in de titel. “Anders haken en breien” “Anders weven op stokjes.”
Niet genoeg.

Toen probeerde ik het eens met het woord “Nieuw”. Ook een belangrijk woord in campagnetijd. Het moet niet alleen anders, maar ook nieuw! We hebben zin in een nieuwe bestuurscultuur, in nieuwe aanpakken van oude problemen, in nieuwe regelgeving en in een nieuw kabinet.

Eens kijken hoeveel boeken ik heb in mijn shop met het woord ‘Nieuw’ in de titel. Heel wat!
Nieuwe borduurideeën, Nieuw borduurpatronenboek, Nieuwe kruissteken, Nieuwe sierpoppetjes, Nieuw haakwerk, Nieuwe quiltontwerpen, Nieuwe patronen voor poppekleertjes en een Nieuw poppenkastboek.
Verder nog De nieuwe wereld van de naaldkunst, Merklapmotieven nieuwe stijl, Nieuwe vormgeving in naaldwerk en Nieuwe vormgeving in weven.
En dan zijn er nog de Nieuwe Handwerkboeken en het Nieuwe Gròte Handwerkboek en zelfs een Nieuwe Handwerkencyclopedie.

Al die boeken waren allemaal nieuw, toen ze uitkwamen. En ze brachten nieuwe ideeën (voor oude technieken). En ze waren nieuw en fris en vrolijk en verrassend.
En daar hebben we nu in Nederland ook weer zoveel zin in.
Spannend hoor, wat de uitslag gaat worden!
We hopen ècht dat die nieuwe (beloofde of gehoopte) veranderingen op een groot aantal terreinen er ook gaan komen.

Nieuwe aanpak en nieuwe patronen (voor oude problemen): daar gaat het om en daar hopen we op!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.