Nederlandse handwerkboeken

Een jubileum is een mooi moment om te bedenken: tot hoever ben ik gekomen? Wat heb ik bereikt? En wat ben ik nog van plan?
Tien jaar geleden begon ik met het verzamelen van zoveel mogelijk handwerkboeken. Daar blogde ik over en daarna kwamen ze in m’n shop. Ik kreeg reacties van handwerksters die zeiden dat zij ook liefhebbers waren van oude handwerkboeken: er zijn wel meer mensen die dit leuk vinden!
En ik kreeg reacties van mensen die die boeken van vroeger nog herkenden, en ineens zin kregen om die boeken ook weer op te zoeken.

Ook kreeg ik bestellingen, van vele handwerksters en handwerkers die op zoek waren naar verdieping van hun kennis over een bepaalde techniek. De oude boeken over Haken, Breien, Macramé, Kantklossen en Borduren bleken weer volop bruikbaar te zijn. De boeken die jarenlang in kasten hadden gestaan, of in kringloopwinkels terecht waren gekomen, werden in de afgelopen tien jaar weer geliefd en gezocht. Wat een leuke ontwikkeling was dat!

Ik doe m’n best om m’n voorraad van de bekende Nederlandse boeken op peil te houden, en heb inmiddels honderden handwerksters een plezier gedaan met het opsturen van een besteld boek. Daar zou ik ook nog wel een apart blogje over willen maken maar vandaag was ik de hele dag weg en ik weet niet of het nu nog lukt. Ander keertje misschien.

Dus: tot hoever ben ik gekomen? Heel ver, want m’n webshop staat boordevol boeken, bekende en onbekende. Nederlandse en ook wat aanvulling van buitenlandse boeken.
En wat wil ik nog bereiken? Nog meer!
Ik had vandaag een paar hele leuke handwerkontmoetingen en zei tegen hen wat ik hier op mijn blog nog niet eerder heb gezegd. En dat is nu een goed moment om het ook eens op te schrijven: Ik ben bezig met het inventariseren van alle boeken die in het Nederlands zijn verschenen. En dat is veel meer dan we dachten.

Dat is ons Nederlandse erfgoed!

3 gedachten over “Nederlandse handwerkboeken”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.