Ommetjes-app

Op precies acht minuten lopen vanaf ons huis is een bruggetje, en daar loop ik regelmatig overheen tijdens mijn ‘Ommetje’. Vorige week maakte ik al een paar sjaal-over-de-leuning-foto’s  op hetzelfde bruggetje, maar toen ging ik een dagje weg en had geen tijd meer voor het bijbehorende verhaal. Nu een nieuwe poging, met verse foto’s van vandaag.

Ommetje dus. Dat is de naam van de populaire app van de Hersenstichting. In corona-tijd toen we niks meer mochten behalve wandelen, werd deze wandel-app bekend. Nu zijn er al 1,7 miljoen mensen die meedoen! En sinds 1 januari hoor ik daar ook bij. Gewoon zoals het hoort: een goed voornemen maken en je er dan aan houden. Is dat moeilijk? Meestal wel, maar met deze app niet. Het is ècht leuk om je ‘ommetjes’ bij te houden, punten te verdienen, door te gaan naar het volgende level, en na elke wandeling de ‘hersenweetjes’ op je mobiel te ontvangen. En intussen te merken dat die dagelijkse wandelingen van 20 minuten me ècht goed doen.

Is het jullie trouwens opgevallen dat er vaak zoveel wandelaars te zien zijn rond de lunchtijd? Dat heeft ermee te maken dat je extra punten krijgt als je tussen twaalf en twee je ommetje doet. Hele kantoor-groepen zie je soms lopen, dat is echt leuk om te zien. Hier in de wijk is het soms gewoon een beetje druk op de stoep, met al die wandelaars.

Nou, dat wou ik even doorgeven. Na elk ommetje stuur ik een link naar een contact uit mijn adresbestand (daar krijg ik ook een extra punt voor per keer) en iedereen die ik ken heeft inmiddels al wel een appje van me gehad. En nu geef ik deze link dus door op mijn blog (zonder punten, maar wel met overtuiging en goede bedoelingen). Gewoon je aanmelden en ook mee gaan doen! Bewegen is goed voor onze gezondheid!

Ommetje-app dus. En vooral heel weinig tijd nemen onderweg om te stoppen voor een foto. Gewoon lekker doorlopen en opgefrist weer thuiskomen. Is echt lekker!

2 gedachten over “Ommetjes-app”

 1. Heerlijk elke dag een ommetje. Wij doen het zonder app. Maar ook bij slecht weer gaan we gewoon ( en wat korter ommetje) Het is echt een dagelijkse routine geworden sinds we ruim 3 jaar geleden met pensioen gingen. Ik mis het als er eens een andere afspraak tussen komt. Leuk dat je hier die app promoot, elke dag een ommetje is idd een aanrader.

  1. Bedankt voor je reactie. Fijn dat jullie ook die dagelijkse routine hebben!
   Mijn man en ik hadden het er pas ook over dat we deze app misschien niet ‘altijd’ gaan gebruiken, en over een tijdje is die hele puntentelling misschien ook niet meer nodig. Maar de app is gewoon heel stimulerend om die goede dagelijkse gewoonte te vestigen, en daar zit een heel goede opbouw in. Maar nu voor deze periode vind ik het ècht leuk, om die ‘ommetjes’ zo te laten bijhouden door die app, en ervaar ik de stimulans ervan.

   En ook ervaar ik dat het me echt goed doet, dat dagelijkse ommetje, en dat wens ik anderen ook van harte toe! Het is echt een kwestie van ‘instappen’ en daarna gaat het haast vanzelf.

   Ik zou het leuk vinden als iemand dit leest en ook besluit om te gaan meedoen. Als dat zo is, laat je het me dan even weten?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.