Libelles modebijlagen uit 1955 en 1956

In het midden van weekblad Libelle zat eind jaren vijftig een modekatern die de moeite van het uithalen en bewaren volop waard was. Toch is dat maar weinig gedaan, met als gevolg dat deze tijdschriften best wel zeldzaam zijn. Ik heb er een heel aantal om in mijn shop te plaatsen! Ze tellen 16 of 20 pagina’s en bieden mooie foto’s en compacte patronen, helemaal passend bij die modieuze en stijlvolle tijd in het midden van de vorige eeuw. Vrouwen zagen er stralend uit in hun wijduitstaande jurken of juist hun nauw aangesloten japonnen. Kinderen kregen mooi gebreide truien aan die we nu weer helemaal hip zouden vinden. Er werd volop gebreid en genaaid, en wat minder gehaakt.

Er werd toelichting gegeven op nieuwe garens, die voor de generatie van onze moeders en oma’s net zo verrassend en verblijdend was als dat de nieuwe garens dat nu voor ons zijn. Mooie modellen droegen de prachtige pakjes en die foto’s plaatsen ons terug in onze eigen jeugd. In deze oude tijdschriften staan ook foto’s die lijken op de foto’s uit onze eigen oude fotoboeken of die van onze moeders. Mooi om te zien!

En omdat het zo mooi is om te zien, laat ik hier al die voorkanten ook zien, om een goed beeld te geven. Deze oude tijdschriften worden nu gewaardeerd vanwege hun breipatronen met klassieke snit, en daarom plaats ik deze tijdschriften bij de ‘brei-tijdschriften’ in m’n shop. Hoewel er dus ook andere mode in staat.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.