Oude Ariadnes uit 1952

Met de aanwijzingen en geïnspireerd door de voorbeeldfoto’s maakten vrouwen in 1952 de mooiste dingen! Truien, jumpers, twinsets, bloeses, sokken, hoedjes en mutsen: van alles kwam er van de breipennen en haaknaalden van de modebewuste vrouwen uit het begin van de vijftiger jaren. En als er dan nog tijd over was, dan waren er nog de wandkleden, theemutsen, gehaakte spreien, poppen en knuffels die óók volop werden gemaakt en gebruikt om het huis te verfraaien. Bewonderenswaardig wat er in die tijd allemaal werd gemaakt.

Ik heb al veel oude Ariadnes in m’n shop geplaatst, maar deze stapel uit 1952 lag er nog. Alle nummers uit deze jaargang hebben nog hun werkblad (ik heb ook nummers zònder werkblad, daar mag je om vragen als je interesse hebt). Dus je zou zò weer zo’n kelim-kleed kunnen maken, of iets anders, want alle patronen zitten hier nog bij.

Maar het is óók leuk om eens zo’n oud nummer te kopen en te bekijken voor iemand die nu zeventig is. Bijvoorbeeld het nummer uit je geboortemaand. Dan kun je zien hoe het voor je moeder was, in die periode dat je geboren werd. De stijl, de elegance, de inzet om iets heel moois te maken… dat is allemaal te zien in deze zeventig-jaar-oude Ariadnes!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.