Oude gebreide oefensokken

Oude gebreide oefensokken
Dit oude spul gaat vandaag op de post (naar twee verschillende personen). Ik vind het altijd leuk als het bij mensen terecht komt die schrijven gdat ze ergens lang naar hebben gezocht. Deze oude sokken waren oefen-projecten voor jonge meisjes die moesten leren stoppen. Er worden nu weer workshops gegeven om stoppen en mazen te maken en daar gaan twee van deze sokken als voorbeeld dienen. Er blijven er nog twee over en die zijn voor in m’n shop.

In één van deze kousen zat een klein briefje en dat vond ik zo mooi dat ik het ook even wil laten zien: Minderen bij een kous 2×5, 3×4, 2×3 en 1×2  Lang geleden geschreven, tientallen jaren bewaard (in een oude sok dus), en nu met bewondering doorgegeven. Bewondering voor de inzet van de vrouwen van toen, die op de voorgeschreven wijze heel wat hebben afgebreid.

En nu kwam ik dankzij deze sokken in contact met iemand die ook grote bewondering heeft voor het breiwerk uit vroeger tijden. Zij weet enorm veel over het gebreide Nederlandse erfgoed en houdt daar ook een blog over bij. Prachtig oud breigoed wordt door Evelien Verkerk weer toegankelijk gemaakt doordat ze oude patronen nabreit. Haar website over Nederlands gebreid is zeker een bezoekje waard als je van oud breiwerk houdt.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.