Oude Libelles uit 1977

Terug in de tijd met een stapeltje oude Libelles. Waar komen dìe nou weer vandaan? Mijn broer kocht een oud huis, en af en toe knapt hij wat op. Hij nam eens een kijkje in een kruipruimte en daar vond hij een stapel oude Libelles. Mocht ik hebben. O, zo grappig! Zo zagen die tijdschriften eruit toen wij tieners waren. Grote indringende reclames voor cigaretten bijna op elke achterkant, aandachttrekkende quotes op de covers, verhalen van en over mensen die toen iedereen kende (van naam dan) maar nu vergeten zijn. Foto’s van Hollandse vrouwen en soms een man die blij lachend de camera en daarna de huiskamer inkijken. Tijdschriften van meer dan 40 jaar oud zijn interessant om nog eens door te bladeren, omdat ze iets naar boven halen van hoe het vroeger was.

Maar waarom zou ik ze in m’n shop zetten? In ieder nummer staat ook wel iets van handwerk en vooral over de mode van toen. Veel zelfmaakmode was het, en daar bood de Libelle ook allerlei tips en patronen voor. En veel handwerk, bijvoorbeeld het gehaakte kraagje op één van deze covers. Vanuit handwerkperspectief zijn de pagina’s die over het handwerk van vroeger gaan toch wel interessant. In die tijd waren er gehaakte tassen, ceintuurs van macramé, gordijntjes om te haken, en ook af en toe een merklap om te borduren.

Dus misschien vindt iemand het leuk om nog eens zo’n oud nummer door te bladeren. Op zoek naar het handwerk uit die tijd, of gewoon omdat het leuk is om herinneringen op te halen. Ik probeer het gewoon om deze nummers in m’n shop te zetten. Ook vanuit de gedachte: als die stapel àl die jaren verborgen in een oud huis bewaard is gebleven, waarom zou ik ze dan nu weg moeten doen? En als blijkt dat niemand er één wil kopen, dan kan altijd nog af en toe een tijdschrift als extra bijsluiten bij een andere bestelling.

5 gedachten over “Oude Libelles uit 1977”

  1. Mrs Joy Jhugroo

    I have some old craft magazines too, and knitting patterns from the 1950’s. I took them to the local knitting shop in Voorburg…but yes, no-one wants them! It is very sad as the patters are beautiful.

    1. Oh, that’s too bad! There is a small but growing group of knitters who are really interested in knitting patterns from the 50’s. The problem is how to connect the people who still have these patterns to the people who are looking for them. Or how to get these patterns at the right place!
      I agree that these old knitting patterns are very elegant and beautiful.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.