Oude (Margriet)enveloppen

Oude enveloppen met patronen (vooral van de Margriet!): daar hou ik van!
Patronen werden vroeger aangekondigd in damesbladen en konden dan besteld worden. En dan werden ze natuurlijk verstuurd in een bijpassende envelop. Reuze leuk om niet alleen die patronen later nog weer eens te zien, maar ook de enveloppen waarin ze werden verstuurd. Ik heb nog heel veel van dit soort patronen liggen, en ik was vorige week begonnen om die eens uit te zoeken. Maar daar ben ik nog niet klaar mee. Later weer verder. Voor nu alleen deze foto van twee van zulke oude enveloppen om nu te laten zien. Met op één daarvan de tekst: Margriet is véél gezelliger!

Ja toch?
Ik ben vandaag bezig met wat blogjes die ik in m’n hoofd had voorafgaand aan een mooi shop-nummer. Ik hoop dat je het niet teveel vind om te lezen (het is wel wat meer dan anders), maar dat je het ook gezellig vindt…

De boodschap van dit blogje is dan: géén enveloppen (meer) weggooien als je besluit wat oude patronen op te ruimen of door te geven. Jùist die enveloppen zijn leuk om te zien en helpen om het patroon in de tijd te plaatsen. En ze brengen vast ook herinneringen boven bij oudere handwerksters.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.