Patchworkjes op stuifzand


Een groot stuifzandgebied aan het noorden van de Veluwe trok ons aan om vandaag te bewandelen. We hadden behoefte aan een woestijn-ervaring en dat werkte goed uit: geen enkele andere wandelaar tegengekomen! Dat hadden we nog niet eerder meegemaakt. We waren bij het Hulshorsterzand nabij Harderwijk.

We besloten pas de vorige avond dat we hier vandaag wilden wandelen. Na dat voornemen ging ik ’s avonds om negen uur nog even achter de naaimachine om drie patchwork try-outs af te werken. Ik besloot er geen kussentjes van te maken, maar ze af te werken met een achterkantje. Nu zijn het een soort ‘onderzetters’ die je bijvoorbeeld kunt gebruiken om je mobiel op te leggen wanneer die wat bescherming nodig heeft.

Of gewoon een vrolijk accentje ergens!

Deze patchwork ’try-outs’ zijn genaaid op een voorgetekende ondergrond en die techniek heet paperpiecing. Wanneer je volop in de lapjes-experimenten zit, dan is het leuk om van alles uit te proberen maar niet elk blok is geschikt om er zoveel van te maken dat je er een hele deken van kunt samenstellen. Met veel plezier heb ik destijds hiermee geëxperimenteerd en ik vind het leuk dat deze probeersels nu eindelijk eens afgewerkt zijn.

De meest bekende blokken hebben door hun rijke verleden een naam en betekenis gekregen, maar die kun je er zelf ook aan toekennen. Zoals op de bovenste foto: de punten die in elke richting wijzen en welke kant zul je dan eens uitgaan? De richting van de takken dan maar.

Of je kunt er de kringloop der dingen mee uitdrukken, zoals de afgevallen takken onder de boom benadrukken.
Een beetje spelen met wat patchworkjes in de natuur, dat maakt een wandeling nog fijner!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.