Patroon bij u op de thee

“Zo gingen ze in de Biedermeier-periode (rond 1850) zondagsmiddags op de thee. Charmant was toen de kleding, romantisch de sfeer die U nu nog in huis kunt halen wanneer het gezin ook bij U op de  thee(muts) komt. Mies Bloch maakte het ontwerp dat in kruissteek wordt uitgevoerd. Als U geen nieuwe theemuts (of een nieuw overtrek voor de oude) nodig hebt, kunt U de beide tafereeltjes ook op een kussenovertrek borduren.
En dan is er nòg een mogelijkheid: kiest U zeer fijn handwerklinnen en werkt U met één of twee draadjes mouliné, dan moet het resultaat wel twee miniatuurtjes zijn die U met trots aan de wand kunt hangen. Op de place-mats komt U het gezin nog eens tegen, nu elk gezinslid apart. Ook daarvan kunt U grappige ‘schilderijtjes’ maken.

Mocht U de voorstellingen op een theemuts of kussen borduren dan hoeft U niet bang te zijn voor regelmatige wasbeurten, als U zich houdt aan de aanwijzingen die U hier en op het patroonvel vindt. Wij zouden graag nog even uw speciale aandacht vragen voor het alfabet dat Mies Bloch voor de placemats ontwierp. Ook bij ander handwerk kunt U deze letters gebruiken, zodat dit werkelijk geslaagde alfabet alleen al – het staat op het uittelpatroon van de placemats – de moeite waard is om dat patroon te bestellen!”

En wanneer presenteerde tijdschrift Margriet deze aankondiging van een bestelpatroon voor deze theemuts en placemats?
Dat was in 1967.
Wéér een oorspronkelijke tijdschrift-pagina voor het Mies Bloch-overzicht wat ik aan het samenstellen ben.
Wat ik vooral leuk vind van dit ontwerp is de verschillende voor- en achterkant.

1 reactie op “Patroon bij u op de thee”

  1. Hello,
    Is the pattern of the tea hat by Mies Bloch available for sale? Please let me know. I live in North Carolina in the USA.
    I am very interested in her patterns.
    Best wishes,
    Marty Cox

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013