Poster Nederlandse streekdrachten

De Nederlandse streekdrachten geven uiting aan verbondenheid en saamhorigheid.
En ook aan gevoel voor kleur en combinatie en creativiteit.
Er zijn al veel boeken verschenen over de verdwijnende en verdwenen streekdrachten en veel tentoonstellingen georganiseerd.
En opnieuw verschijnen er weer boeken, geschreven door mensen die nù geboeid zijn geraakt door dit rijke culturele en nationale verleden.
Ook wordt in mode-ontwerpen soms teruggegrepen op de vroegere streekdracht.
Die streekdracht van vroeger zit eigenlijk in ons nationale geheugen, en dat wordt telkens opgefrist wanneer je iets ziet wat je daaraan herinnert.
In 1971, dus precies 50 jaar geleden, gaf tijdschrift Margriet deze poster uit.
Mijn grootmoeder gebruikte het patroon om dit te borduren. Niet alleen het borduurwerk, maar ook de poster is mooi om te zien.
Het borduurwerk bewaar ik, de poster mag in m’n shop.

4 reacties op “Poster Nederlandse streekdrachten”

  1. Margriet Hof

   Hoi Annelies, wat bijzonder dat je dit op 14-jarige leeftijd al borduurde! Een heel duidelijk bewijs dat je al zo jong geïnteresseerd was in borduren èn in Nederlandse cultuur! Ik vond het leuk om dit te lezen. En ik ben blij voor je dat je het borduurwerk gewoon nog hebt!

 1. maria grobben

  Hi, dit hangt bij mij naast de trap,binnen hoor. Winter 79-80 geborduurd. elke keer als je er dan langs loopt, zie je het, ingelijst door mijn mannetje. Nog steeds mooi.groetjes

 2. twink hoeksema

  i heb deze in de vakanties geborduurd, dus wat langer over gedaan,maar het heeft jaren gehangen boven de kapstok bij mijn schoonmoeder en nu hangt het bij ons in de gang. vond het leuk om het als een geheel te borduren. je ziet het ook nogal eens per klederdracht.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013