Terugblik: Erlebe das Handwerk

Narcissen in sneeuw

Een paar dagen geleden schreef ik wat blogjes met terugblikken op mijn Eerste Tweedehands Blogjaar. Er zijn nog wel meer invalshoeken die ik kan gebruiken voor een terugblik. Zoals de invalshoek zèlf! En dat wil ik toelichten aan de hand van deze foto.

Eerst een kleine inleiding: ik vind de toegenomen mogelijkheden om met goede camera’s foto’s te maken prachtig! Vooral inzoomen op een object heeft vaak een mooi effect. Ik deed het een paar dagen geleden ook bij deze bloemen, en daar zit een verhaal achter. Want wáár maakte Narcissen en zakje oliebollen in sneeuwik nou zo’n mooie sneeuwfoto met ook nog eens bloeiende Narcissen? In mijn buurt was helemaal geen sneeuw gevallen vorige week. Maar tijdens ons dagje uit naar Duitsland gingen we Duitse boodschappen doen. Op de parkeerplaats waren de randen omzoomd door bijeengeschoven resten oude sneeuw. We laadden onze Duitse Dingen in de auto en daarbij viel mijn oog op een potje Narcissen wat achterin de auto lag. Toen ik die ochtend eerst bloemen had gekocht voor m’n moeder, had ik dat potje voorjaarsbloemers er gratis bijgekregen. Omdat ze toch al helemaal open waren en niet meer verkocht zouden worden aan het eind van het jaar. Leuk: daar kun je mij wel mee blijmaken. En toen kreeg ik een idee: ik ging die bloemen wel even fotograferen in de sneeuw. Terwijl m’n man het karretje terugbracht, liep ik gauw naar de rand van de parkeerplaats. Daar waren Tjechische jongeren (zag ik aan hun nummerbord) die gelijk even hun vuurwerk uitprobeerden. Dat werd daar in die supermarkt gewoon verkocht, naast de Pretzels en het Bier. Maar ik trok me er niks van aan (probeerde ik), en maakte mijn foto. In een klein randje sneeuw verkreeg ik een groots effect. “O, maar dat is geen handwerkfoto!” dacht ik toen. Geen nood: ik had ook nog een zakje oliebollen en daar staat “Das Handwerk” op. Duitse supermarkten hebben vaak een aparte bakkerij bij de ingang waar je lekkernijen kunt kopen. En nu wilde ik wel graag uitproberen hoe zo’n Duitse oliebol smaakt. Dus dat zakje ook gauw nog even opgehaald, en toen nam ik nog een foto. En staat er ook ‘handwerk’ op deze foto!

Een lang verhaal. Het lukt me niet om het korter te krijgen, Potje Narcissen in sneeuwmaar je hoeft het natuurlijk niet allemaal te lezen. Ik wil maar zeggen: Elk blogje heeft z’n specifieke invalshoek. De foto’s daarbij probeer ik zo mooi mogelijk te maken. Soms moet je daar als lezer ook wel een beetje doorheen kijken hoor! Het is hier heus niet altijd netjes opgeruimd. En die sneeuw-achtergrond was maar een meter breed….

2 gedachten over “Terugblik: Erlebe das Handwerk”

  1. Hahaha, welja, dat is toch alleen maar leuk. Da’s de vrijheid van de kunstenaar.. eh fotograaf 😉
    Het levert fraaie plaatjes op, daar gaat het om!

    1. Dank je! Ik hou inderdaad van Vrijheid en Verhalen! En fraaie plaatjes. In dit geval vond ik het verhaal wel lang genoeg en had ik niet meer de titel toegelicht. “Erlebe das Handwerk” is een kreet van de website die op dat zakje stond vermeld. Dat had ik nog even opgezocht. Geweldige kreet toch? We houden ook van Handwerk Erleben!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.