Textiel Festival Weerribben 2022

Textiel-kunstenaars zijn al enige tijd bezig om hun grenzen te verkennen en te verleggen. De traditionele technieken leggen geen beperkingen meer op aan ‘hoe-het-moet’ of ‘wat-het-moet-worden’. Het gaat nu allemaal om kleur en kracht, vorm en verhaal. Expressie voor textielliefhebbers!
Dit weekend van 10 t/m 12 juni wordt weer een Textiel Festival in Overijssel gehouden. Wij gingen ernaartoe.
De start van de route is in het dorpshuis van Oldemarkt en hier zijn ook verschillende exposities. Als eerste een kijkje bij moderne weefkunst.

Een tafel met textiele creaties van Steek Plus geeft goed weer hoe alles nu draait om expressie. Hiervoor worden materialen gemixt en gematcht.
Grenzen worden niet alleen verkend en verlegd, maar ook overschreden. Vormen die bijvoorbeeld vroeger geassocieerd werden met een bepaalde techniek, zoals hexagonnen bij patchwork, worden nu ook gebruikt voor andere technieken, zoals hier bij kantklossen.

Met een polsbandje kun je bijna twintig locaties langs de route bezoeken. Deze locaties zijn vooral kleine kerkjes en keurige dorpshuizen. Hieronder een foto van een aansprekend voorbeeld van textiel-innovatie: schilderijen van jeans in allerlei tinten.

Het Textiel Festival vindt voor de vierde keer plaats in de Weerribben: een prachtig natuurgebied. Een genot om daar doorheen te rijden en ook de vele buitenlocaties langs de route te bezoeken. Veel textiele kunst staat en hangt en ligt en vlagt buiten. Ook dit is grensverleggend: textielkunst die zich integreert in het landschap.

Niet alles hoef je mooi te vinden, maar gewoon even kijken is ook goed. Het was een heerlijk dagje uit!

2 gedachten over “Textiel Festival Weerribben 2022”

  1. Dat had ik eerder moeten weten: prima zonnig weekend voor zo’n festival! Voor volgend jaar in de agenda.

    1. Margriet Hof

      Hallo Annette,
      het textielfestival in de Weerribben is zéker een aanrader, maar ik denk niet dat het volgend jaar alweer is. Het is een twee-jaarlijks festival.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.