Unraveling

Op de dag vóór oudejaarsdag haal ik een grote zak met kleding van zolder en vraag of onze kinderen er nog even in willen kijken. Hoge score: over een winterjas en drie andere kledingstukken ontstaat enthousiasme. “Ja, die wil ik wel!” Fijn! En een oude dikke wollen Schotse trui veroorzaakt een soort opwinding: “Mag ik die? Dan ga ik hem uit elkaar halen!”
Daar moest ik even over nadenken. “Daar kunnen we toch ook een vluchteling of zo mee blij maken?” Maar toen liet m’n dochter de filmpjes ‘Unraveling’ zien en vond ik het ook wel een leuk project. Een gewèldig project zelfs! Dat gaan we doen met oud-en-nieuw!

Gelijk dezelfde avond de vlekjes eruit proberen te wassen. En de volgende dag konden we beginnen. Tussen verjaardagstelefoontjes en taart-zonder-oliebollen (die waren al uitverkocht) kijk ik hoe m’n dochter het eerste pand loshaalt. Ik maak foto’s van het belangrijke moment dat het etiket wordt losgetornd. Als je ècht hip wilt zijn, dan horen al die foto’s erbij. Het eerste pand kan even later op de foto. Met een kerstschaaltje wat we in hetzelfde jaar als de trui kregen, van dezelfde schoonzus. 1996 was dat. Nu het pand zo voor ons ligt, zie je nog beter hoe breed het is. “Veel te breed” zei m’n man, van wie de trui was. En van wie ik natuurlijk eerst nog tien foto’s maakte dat hij hem aanhad. Maar nee, hou wou hem ècht niet meer.

Even later zijn alle panden los. Je moet wel even over een mentale hobbel heen om zoiets moois los te maken. En daarom is het ook zo’n prima oud-en-nieuw-project. Wat hebben we al door veel hobbels heen moeten gaan, dit afgelopen jaar. En wat is er al veel moois kapot gegaan, dit jaar. En nu verlangen we naar unraveling!

Op nieuwjaarsdag unravelen we lekker verder. Gezellig in ons huisje. Ik heb zelfs nog sterretjes gevonden! Vast ook uit 1996, toen staken we die elk jaar af, en de laatste drie bewaarde ik. Nu komen die drie sterretjes uit ons huisje en hebben we lockdownplezier.

Niet alleen de trui wordt unraveled, de kerstboom is ook bijna aan de beurt! Na een bijzonder oud-en-nieuw-weekend is het nu eerst tijd om de logeerpartij van m’n dochter af te ronden. En dan bijna de draad van gewone leven weer op te pakken.
(Later komen er nog een paar trui-foto’s)

2 reacties op “Unraveling”

  1. Geen idee, dat ‘unraveling’. Wellicht kan ik de juiste filmpjes niet vinden?! Ben benieuwd of hetgeen wat van de uitgehaalde trui gemaakt wordt mooier wordt dan die trui. Ik vond hem prachtig en had hem graag, of het patroon overgenomen.

  2. Hallo Wilma, we hadden er wel even goed over nagedacht of we deze trui echt wilden uithalen, maar hij was zo oversized dat mijn man hem niet meer droeg. Mijn dochter gaat hier wat van breien en als dat klaar is zal ik het hier wellicht een keer laten zien. Ook de filmpjes op youtube had zij aangedragen; zelf ben ik er nog niet zo mee naar op zoek gegaan. Maar ik kan me wel voorstellen hoor, dat het vraagtekens oproept om zo’n mooi breiwerk uit te halen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013