Vintage Knits en Colourfull Classics

Kaffe Fassett verraste mensen over de hele wereld met onweerstaanbare mooie en kleurrijke ontwerpen. Het meest bekend werd hij van zijn breiwerken, maar hij maakte ook verrassend patchwork, borduurwerk en mozaiek. Hij is een ‘master colorist’ die een enorme vernieuwing op gang heeft gebracht in de handwerkwereld, maar wèl altijd met bijzonder veel respect voor oude traditionele patronen, ontwerpen en designs. Telkens vond hij inspiratie in kleur en cultuur over de hele wereld, en maakte de vertaalslag om al die prachtige patronen en ontwerpen opnieuw tot leven te brengen, in eigentijdse creaties voor de wereld van nù.

De ontwikkeling die hij in gang heeft gezet, gaat nog steeds door. Er zijn ook andere ontwerpsters die geboeid raakten door de wereldwijde rijkdom van aloude patronen en tradities, en die opnieuw vormgeven in comfortabele en modieuze mode. De bovenste boeken in deze collage zijn daar voorbeelden van. Inmiddels is het woord Vintage Knits ook een begrip aan het worden. Ontwerpers kregen oog voor de klassieke en stijlvolle mode uit de eerste helft van de vorige eeuw, en zetten die oude patronen om in vernieuwende mode voor nu.

In de bovenste rij van deze collage zijn vier Engelse boeken te zien die met prachtige foto’s de nieuwe breirichting vormgeven. In de onderste rij vier uitgaven van Rowan, wat het merk is van Fassett, en onder welke naam ook andere ontwerpers furore maakten. Deze uitgaven zijn al wat ouder, maar nog steeds heel mooi.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.