Welkom aan nieuwe bloglezeressen

Hartelijk welkom aan lezeressen die via de link van Annelies van Quilts en Siggies vandaag een kijkje nemen op mijn blog!
Ik was vanmorgen bezig met wat boeken toevoegen aan mijn shop en zag dat er een paar bestellingen èn aanmeldingen voor mijn nieuwsbrief achter elkaar binnenkwamen. Doordat iemand wat op de bestelling erbij schreef, kwam ik erachter dat er een link naar mij was geplaatst. Toen ik dat had gemerkt, besloot ik mijn boeken nog even te laten liggen, en nog een extra blogje te maken.

Ik vind het natuurlijk reuze leuk om nieuwe lezeressen te verwelkomen! En ik vond het ook heel leuk dat juist Annelies een tijdje geleden twee oude randenlapjes bij mij bestelde, wetende dat zij die randjes weer gaat verwerken zodat een groot publiek enthousiast wordt om die randjes ook te willen borduren.

Het is gewoon een bijzondere zoektocht, waar we als handwerksters met elkaar mee bezig zijn. Een zoektocht naar ons handwerkverleden, en voor velen een kennismaking met wat er in onze tijd allemaal mogelijk is. Het is een ontdekkingsreis die we vooral sàmen afleggen, want al die blogs die er inmiddels zijn, zijn een onmisbaar onderdeel van die gezamenlijke reis. Het is bijzonder en verrijkend om op meerdere blogs te zien wat voor moois er vroeger is gemaakt en nu weer wordt gemaakt.

In dit blogje vertel ik nog kort even iets over mijn eigen blog. Ik blog elke dag, en hou elk blogje bij één onderwerp. Soms laat ik zien wat ik zelf maakte, en dat vind ik dan leuk om te delen. En vaak laat ik handwerken zien die anderen maakten en die ik dan in mijn shop plaats. Verder bouw ik aan een overzicht wat er allemaal aan boeken en tijdschriften is verschenen op handwerkgebied. Regelmatig plaats ik een serie handwerkboeken of tijdschriften in mijn shop, die alsmaar uitdijdt.

Voor de foto van dit blogje zocht ik in mijn doos met oude handwerken. Het is een oude stekenlap van meer dan honderd jaar oud. Er is nog veel moois te ontdekken wat er vroeger is gemaakt, en het is leuk om die ontdekkingsreis samen te doen. Dus leuk als er weer wat nieuwe lezeressen bijkomen!

4 reacties op “Welkom aan nieuwe bloglezeressen”

 1. Annelies van den Bergh

  Ook via mijn blog krijg ik leuke reacties op de link. Ik had je van tevoren even moeten inlichten. Sorry, soms ben ik met teveel dingen bezig. Wat leuk dat je je blog erop hebt aangepast. Wie weet maak je een aantal mensen blij met je Tweedehandswerk !

  1. Margriet Hof

   Hoi Annelies,
   ik herken het helemaal: met teveel dingen tegelijk bezig! Maar ik vind het ook leuk om te improviseren en in te spelen op actualiteit, en nu vond ik het vanmorgen ook leuk om nog een nieuw blogje te maken naar aanleiding van jouw link.
   Ik vond het daarin vooral leuk om te benoemen dat het een ‘ontdekkingstocht’ is, die we dankzij al onze blogs ook gezàmenlijk kunnen afleggen! Wat jij en ook Simone doet is daarbij ook zò bijzonder: het toegankelijk maken van al die mooie randjes van vroeger en ze weer aantrekkelijk maken om ze na te borduren!

   Ik vind het echt bijzonder hoe we in deze tijd kennis kunnen nemen van zoveel moois en dat aan elkaar kunnen laten zien!
   Enne… bedankt voor je link!

 2. Ook ik ben hier dankzij de link van Annelies, had er al eens vaker rondgekeken en heb je blogadres nu in mijn leeslijst op mijn blog gezet. Ik ben altijd al druk geweest met handwerken en alles daaromheen heeft mijn interesse, dus ik ga je volgen, groetjes, Conny
  blog: https://connysquilts.blogspot.com/

  1. Margriet Hof

   Hallo Conny,
   Hartelijk welkom op m’n blog! Ik hoop dat je je er thuis zult voelen en wens je veel leesplezier toe.
   Ik heb ook een tijdje op jouw blog gelezen en herkende veel van hoe jij handwerkt. Bedankt ook dat je mijn blog toevoegde in jouw kantlijn!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.