Wikkels van Ariadnes

Een abonnement op de Ariadne betekende vroeger: elke maand een blij moment! Lekker dat nieuwe nummer doorbladeren en bedenken wat je zou willen maken. Vooral aan de truien in de tachtiger jaren hebben veel handwerksters nog goede herinneringen. De populaire truien werden door veel vrouwen gebreid en sommigen zoeken die patronen nu opnieuw, om die trui nog een keer te kunnen breien.

Nog een andere reden waarom het zien van het nieuwe nummer een blij moment was: vaak zat er zo’n leuke wikkel om! Op die wikkels voor de adresstikker waren borduurpatronen afgedrukt die ook in het tijdschrift werden gepresenteerd. Sommigen bewaarden die wikkels en toen bij mij de Ariadnes voor m’n shop binnenkwamen, begon ik ze ook te verzamelen. Opvallend dat ik ze maar heel weinig tegenkwam.

Maar nu heb ik er dan 21 om te laten zien. Wie herkent ze nog? De borduurpatronen van spelende kinderen, vlinders, kaboutertjes, kerstmannetjes, vogeltjes, fruit en schelpen?

2 gedachten over “Wikkels van Ariadnes”

  1. Ik herken er een heleboel, maar lang niet alle. Ik denk dat ik ze indertijd heb weggegooid. Ik vroeg om het patroon van het merklappen met vlinder, maar dat hoeft niet meer. Ik heb het op pinterest kunnen zetten en daarvan borduren als ik dat wil doen. Maar ik heb nog zoveel leuke patronen en pakketten.

  2. Hall Beerta,
    Wat een slim idee om het borduurwerk wat je wilde naborduren, via Pinterest te bewaren, zodat je het eventueel straks kunt terugvinden. Veel borduurplezier met alles wat je nog wil maken!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.