Wol met teveel kleurverschil

De wol die ik vorige maand op de handwerkbeurs kocht was een teleurstelling. Ik begon na aankoop gelijk te breien en liet m’n nieuwe breiwerk ook op m’n blog zien. Maar na een tijdje breien opende ik de andere strengen en zag dat die heel anders waren. Sommige hadden veel grijs erin, net als de eerste streng waarmee ik was begonnen. Twee andere strengen hadden rood erin en dan was er nog wat wol die zo was zoals ik het had gedacht toen ik dit kocht: meer egaal. De plukken grijs en rood hadden wat verborgen onder de wikkel gezeten en dat had ik niet verwacht.

Ik besloot dan maar overnieuw te beginnen met een meer effen voorpand en dan de gemêleerde wol voor de mouwen  te bewaren. Maar toen ik die twee panden zo naast elkaar legde vond ik het toch ècht niet mooi worden. En ook zou ik niet goed uitkomen met de wol, omdat er nu ook nog wol met rode plukken bij moest komen. Ik liet het aan een paar mensen zien en iedereen zei: Nee, dat kan ècht niet.

Daarna besprak ik mijn teleurstelling met mijn man. Hij zei: drie opties:
Of je doet de wol weg, en accepteert je verlies (terwijl ik nog nooit eerder wol van boven de honderd euro had gekocht, dus dat vond ik nogal wat)
Of je gooit de wol in een zolderhoek en haalt die er na een jaar weer uit.
Of je breit het af en verzint er iets op.

Toen duurde het toch nog een maand voordat ik een beslissing nam, want ik vond het ècht een teleurstelling en dan moet je gewoon even moed verzamelen om overnieuw te beginnen. Maar nu heb ik het gister uitgehaald, en ga het advies opvolgen om steeds twee pennen van de effen en twee pennen van de gemêleerde wol te breien.
Ook nog een borduurwerkje afgemaakt. Pfff, je moet er wèl wat voor over hebben om met èchte Hollandse wol (uit Lutjebroek) te breien.

3 gedachten over “Wol met teveel kleurverschil”

  1. Dat is ook wat. Heb je nog kontakt opgenomen met de verkoper? Misschien kun je een deel ruilen.
    Je oplossing van om en om breien is zo gek nog niet.

  2. Als ik de verkoper uit Lutjebroek was, zou ik deze minder positieve reclame omzetten in een pluim voor je creativiteit. Elke klacht is een kans voor verbetering.
    🙂

  3. Grappig, terwijl ik het bericht over het kleurverschil las, dacht ik, brei de kleuren om en om. Laat dit ook gewoon aan het eind staan. Goede oplossing.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.