Patroon Letterlap

Eén van de handwerken of patronen waar veel handwerksters goede herinneringen aan hebben is de Letterlap die Lanarte uitbracht in een borduurpakket. In de zeventiger jaren waren er nog veel handwerkwinkels en die verkochten die pakketten en hadden dan zo’n afgemaakt borduurwerk in de etalage hangen. Ik zie mezelf nòg staan, vóór de etalage van de winkel in Zutphen, overwegend of ik aan m’n moeder zou vragen of ik dat pakket mocht kopen. Maar ik deed het niet en verzon in m’n tienerjaren allerlei kleinere handwerkjes maar dit pakket bleef in m’n herinnering hangen als het summum van wat je zou kunnen borduren.

Ook werd er veel geadverteerd voor dit pakket met als resultaat dat honderden misschien wel duizenden vrouwen deze letterlap borduurden. En toen ze klaar waren werden ze ingelijst en hingen ze nog jarenlang in huiskamers.

Nu na al die jaren is dit patroon nog steeds in herinnering van handwerksters. Sommigen willen graag nog eens het hele alfabet van Kate Greenaway borduren, anderen alleen één letter. Voor liefhebbers plaats ik twee patronen in m’n shop.
En dat past dan ook goed bij wat ik ook nog wil vertellen: Temidden van de vele duizenden patronen die er in omloop zijn, heb ik het liefst de heel bekende patronen in m’n shop want daar is nog steeds vraag naar en ik weet dat er dan vast wel iemand is die blij is als ze dit patroon in mijn shop ontdekt.

1 gedachte over “Patroon Letterlap”

  1. Heb toevallig deze letterlap twee jaar geleden afgemaakt! Ik had het borduurpakket in 1977 gekocht en het jaar daarop verhuisde ik naar de VS. Ik was er ijverig aan begonnen maar toen ik ging trouwen en de kinderen kwamen, werd het opgeborgen. Ben nu inmiddels oma van een kleindochter en het was tijd om hem af te maken. Laat me weten of je de afgemaakte versie wilt zien.

    Met vriendelijke groet,

    Hetty

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.