Beatrix Potter boekjes

De beroemde dieren-figuren van Beatrix Potter worden al bijna honderd jaar graag gezien door velen. En daar werd natuurlijk al gauw wat op gevonden: uitgevers wilden graag wat helpen om die sfeervolle tekeneningen nog wat meer onder de aandacht te brengen. Er verschenen allerlei boekjes, en voor verzamelaars zijn de oudste boekjes het meest interessant. De oudste boekjes van deze collage zijn The Tale of Squirrel Nutkin en The Tailor of Gloucester.
De boekjes werden ook in het Nederlands uitgebracht, zoals Het verhaal van Jozefien Kwebbeleend.

Daarna was het hoogtepunt van de Bunny- en Rabbit-liefde nog lang niet voorbij. Er werden ook allerlei andere ideeën bedacht, bijvoorbeeld om de figuurtjes af te drukken op stof, waar dan een babykamer mee kan worden ingericht. En ze werden omgezet in borduurpatronen en ook strijkpatronen.

Er is nog steeds belangstelling ook om de figuurtjes te borduren, en daar zijn ook allerlei boeken en borduurpakketjes voor verschenen. In deze collage acht items, voor liefhebbers van deze tijdloze avonturen-dieren.

1 gedachte over “Beatrix Potter boekjes”

  1. Beatrix Potter blijft tijdloos, de verhalen zijn leuk om te lezen of om voor te lezen aan kinderen en de boekjes zijn heel mooi geillustreerd. Zelf ben ik jaren geleden tijdens een rondreis door Engeland in de stad Windermere geweest in het museum van Beatrix Potter, ik kan iedereen aanraden om daar eens te gaan kijken, een leuk museum met alles over Beatrix Potter en de karakters uit haar boeken.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.