Boeken over Art Quilts

Op de traditionele manier van het Quilten zijn er al duizenden en duizelingwekkende mogelijkheden. De blokken kunnen op talloze manieren worden gecombineerd, en dan nog alle variaties door de vele verschillende stofjes. Dan kom je echt op ontelbare verschillende quilts.

Maar toen werd eind vorige eeuw nog weer een nieuwe dimensie toegevoegd aan de Quilt-vorm: Art Quilts. Met nòg weer duizenden en duizelingwekkende mogelijkheden. Quilters werden gestimuleerd om zich ‘Feel Free’ te weten: de oude blokken-bouw werd losgelaten. Op verrassende wijze werden alle nieuwe mogelijkheden en materialen en combinaties ontdekt en gebruikt. De grote lijn was dat het eindresultaat een spannende creatie zou zijn, waarin de ‘expressie’ centraal staat. Art Quilts hebben vaak een boodschap, een betekenis, een gedachte, een wens, of een schreeuw om aandacht.

Er kwamen ook tentoonstellingen waarop de nieuwe Art Quilts werden getoond en dat stimuleerde weer anderen. Van de ingezonden Art Quilts werden foto’s voor boeken gemaakt, en dat zijn de European Art Quilt boeken. Ook andere uitgaven in deze groeiende quilt-uiting zijn vaak vierkant. Al deze spannende boeken nu ook in de aanbieding, met 40 % korting.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.