Boeken van Mary Gostelow

“Het grote folklore borduurboek” geeft een fascinerend overzicht van technieken, dessins en materialen van het folkloristisch handwerk uit alle delen van de wereld. De mens heeft zich door de eeuwen heen geïnspireerd gevoeld en hij heeft uiting gegeven aan zijn artistieke capaciteiten door zelf kleden, wandkleden, enz. in allerlei technieken te vervaardigen en te versieren. De toegepaste motieven geven een weerslag van de nauwe verbondenheid met een bepaalde cultuur. De decoraties vormen een weerspiegeling van gewoonten en tradities.

Mary Gostelow verwierf faam door haar studies en boeken over de naaldkunst uit alle landen van de wereld. Soms heb ik het Grote Folklore Borduurboek in m’n shop en daar wordt het dan ook vaak wel weer gevonden. Ik heb nu weer een nieuw exemplaar voor m’n shop. Hier blogde ik eerder over dit mooie boek.
En als het boek weer is uitverkocht? Dan is “The Complete Guide to Needlework” misschien een alternatief. Ook van dit boek laat ik veel pagina’s in m’n shop zien, zodat je een goede indruk kunt krijgen van dit heel mooie overzicht van de naaldkunst wereldwijd.

Waarom dit blogje, want over beide boeken had ik al eerder geblogd. Eigenlijk om juist dit punt te benadrukken, dat ik vind dat ik me voorlopig nog moet beperken tot nieuwe boeken, die ik nog niet eerder had laten zien. Als ik over elk handwerkboek geblogd heb, dan kan ik misschien nog eens aan een tweede ronde beginnen. Maar wanneer zal dat zijn? Er zijn zo ongelooflijk veel handwerkboeken! En telkens zijn er weer nieuwe boeken die ik nog niet ken. Ik vind het een fascinerende zoektocht. Toch af en toe die uitzondering, om een boek aan te prijzen waarvan ik blij ben dat ik het weer heb: dit mooie Grote Folkloreboek. En trouwens, als je dit boek hebt, dan heb je voorlopig geen andere handwerkboeken meer nodig, want hier staat zò veel in! Aanbevolen dus.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Alle kanten uit

Living and giving

Splijtgaren wikkeltjes

Soedan parel in oude kerk

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen