Boeken voor nieuw Haakgeluk

Een paar Nederlandse vrouwen sprongen gelijk in op de nieuwe haaktrend en droegen er met hun boeken enorm aan bij dat haken zo populair werd.
Saskia Laan en Claire Boeter werden bekend om hun vrolijke en spetterende ideeën om je hele huis aan te kleden met gehaakte projecten. Er kwam ook een eigen garen-lijn byClaire, die nu na negen jaar weer wordt afgebouwd, maar die ook veel heeft bijgedragen aan de opleving van nieuwe haakideeën. De boeken Haakgeluk en Haken & Kleur waren de eerste Nederlandse haakboeken die echt heel vernieuwend waren en veel invloed hadden op een nieuwe generatie haaksters.

Annemarie Arts en Christel Krukkert stortten zich helemaal op de gehaakte Amigurumi, en publiceerden meerdere boeken met vele grappige gehaakte dieren, knuffels en gelukspoppetjes. Zoals de boeken Haak je eigen boerderij en Babycadeautjes haken.

Een paar van deze boeken van bekende Nederlandse haaksters plaats ik in m’n shop.
En natuurlijk kon ook de kaarten-maak-hobby niet achterblijven bij de populaire haaktrend: je kunt ook kaarten haken en breien! Eigenlijk verdienen genoemde haaksters ook wel een ‘kaartje’ of een bedankje want het is echt knap van hen dat ze zò hebben bijgedragen aan heel veel ‘Haakgeluk’!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013