Toch maar zelf sokken breien

Op een markt kocht ik een paar nieuwe paarse handgebreide sokken. “Heeft mijn oma gebreid maar we vinden ze niet lekker zitten”, zei de jonge verkoopster. Al gauw merkte ik waarom: het boord was te strak opgezet; je kreeg ze bijna niet over je voet. Jammer, maar ik vond ze wèl leuk.

“Zelf breien!” zei m’n dochter, en kocht een paar bamboe pennen voor me. Er is een enorme revolutie geweest in het sokken breien, en wat ik niet gedacht had gebeurde toch: ineens begon ik het ook leuk te vinden. Hier liet ik mijn eerste paar sokken zien, en iets eerder liet ik zien dat je sokken ook heel goed wandelend kunt breien.

Begin van de zomer kwam m’n tweede paar af. Ik laat ze zien op één van de vele ‘doekjes’ die ik maakte van patchworkstofjes. Ik gebruikte die doekjes ook volop, het zijn fijne doekjes om mee te nemen overal naar toe. Net als die sokken, die wandelen ook overal naar toe! Nu ben ik ook fan, en koop ze niet meer op markten. Gewoon zelf maken.

2 gedachten over “Toch maar zelf sokken breien”

  1. Heb je eraan gedacht de opzetrand voorzichtig los te halen? De steken kunnen weer op naalden worden gezet en dan met een dikkere naald afkanten. Ik had dat ook eens bij mijn eigen sokken: mooi opgezet, maar te strak. Ik zet tegenwoordig op met naalden die minstens 1 mm dikker zijn dan waar ik de sok mee brei (en brei de eerste toer er ook nog mee). Dan is de boord wel goed. En: je hebt mooie sokken gemaakt!

    1. Bedankt voor je reactie. Ik heb wel zin om het loshalen van de rand te proberen, maar tegelijk ook weer niet. Want ik heb geen extra draad ervoor en ik heb nu ook mijn eigen twee paar. Wat is het leuk om sokken precies op maat te maken voor je eigen voeten!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.