Boerderij in borduurbeeld

Begin juli stuurde iemand me wat op en daar zat ook een patroon bij van het ‘Boerenbedrijf in beeld’. Met pen staat in de linkerbovenhoek het woord ‘Idee’ geschreven. Waarschijnlijk was ze van plan geweest dat ooit nog eens te maken en zo’n ideetje kan dan zomaar veertig jaar ergens in een mapje blijven liggen. Maar nu kwam het dus bij mij terecht. Ik was toen net bezig met me te verheugen op de eerste ledenvergadering van een nieuwe ‘Herenboerderij’ en besloot mijn anticipatie te verwerken in het borduren van een bloemkoolveldje. Daarvoor gebruikte ik een deel van dit patroon.

Ik had de zak nog niet laten zien op m’n blog, en toen kwam via een andere weg een onafgemaakt handwerk bij mij binnen. Hé, dat is van hetzelfde patroon! Nu zie je hoe het bloemkoolveldje onderdeel is van het hele boerenbedrijf.

En nòg had ik er niet over geblogd, en nu kwam er weer iets anders wat m’n aandacht vroeg. Iemand vroeg naar het patroon van een boerderij uit een oud tijdschrift maar stuurde geen foto en wist verder niet welk tijdschrift en wanneer. Misschien is het wel deze! Dit patroon verscheen vroeger in de Ariadne van augustus 1981.

Van ‘onze’ boerderij kregen we bericht dat de kippen zijn gekomen en dat er volop wordt gewerkt op het land zodat we straks de eerste oogst kunnen ontvangen. Het hele boerenbedrijf heeft in onze tijd wel wat veranderingen ondergaan, maar zo’n mooi borduurwerk met knipoog naar vroeger is nog steeds leuk om naar te kijken.

1 reactie op “Boerderij in borduurbeeld”

  1. Goede morgen Margriet. Heet zoiets niet synchroniciteit? Dat er op verschillende momenten en soms ook op verschillende plekken dingen gebeuren die met elkaar te maken hebben? Dat leuke zakje gebruik je straks vast voor het eerste bloemkooltje van jullie gezamenlijke boerderij :).

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013