Design, Pattern and Motif

Dit vind ik altijd leuk: sterke kleuren en eenvoudige/boeiende motieven! We waren een paar uur ‘op safari’ in het grote park Beekse Bergen, en wandelden daar ook een Afrikaans dorpje binnen. Maakt mij niet uit dat dat is ‘nagemaakt’ en dat de frietwagen er pal naast staat, zoiets vind ik toch altijd leuk om even te ontdekken. En om te kijken of ik misschien nog een geschikte achtergrond tegenkom voor hetgeen ik bij me heb. ’s Morgens had ik in een opwelling een oude ceintuur meegenomen, dat leek me wel wat. En inderdaad: perfect hier!
Dit was in mijn tienertijd een zelfgemaakte ceintuur van ingeweven elastiek, en die vond ik toen al mooi dus bewaarde ik hem. Zo’n ceintuur heeft vast ook invloed gehad op m’n latere smaak.

Maar ik ben beslist niet de enige die geboeid is door etnische motieven. Het boek Tribal & Village Rugs werd samengesteld door iemand die zich ten doel stelde om The Definitive Guide to Design, Pattern & Motif samen te stellen, en dat werd een bijzonder boek om door te bladeren. Zòveel prachtige, boeiende, kleurrijke, betekenisvolle, creatieve en schitterende ontwerpen zijn er gemaakt door vele volken en etnische groepen. Deze motieven werden vooral toegepast in tapijten (rugs), maar kunnen dus ook op muren worden geschilderd of op andere wijze verwerkt. Een etnische groep onderscheidt zich van andere groepen door hun kleuren en motieven. Zo creëren ze  hun eigen sfeer, herkenning, eigenwaarde, verbondenheid en thuisgevoel. Wij mogen als gast even meegenieten.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.