Een dag vol kleur


Bevrijdingsdag was koud en bewolkt, maar een dag later – op 6 mei – werd het prachtig weer. We vierden de vrijheid gewoon een dag later, en trokken er op uit!  Terwijl we op de pont stonden te wachten beleefden we het mooie moment waarop iedereen zat te wachten: de zon ging schijnen! Zo’n dag waarop je de vrijheid kunt vòelen. Begin mei, en alles is mooi en fris!


M’n museumkaart was verlopen en ik wilde graag eens iets anders: een vriendenkaart van het Openluchtmuseum in Arnhem. Via internet zou dat drie weken duren, maar aan de kassa was het binnen vijf minuten klaar. Nu ben ik “Vriend van het Museum”, en dat vind ik wel leuk want ik kom hier al zò lang. De vriendenkaart geeft toegang tot alle musea in Nederland, plus nog wat extraatjes. Misschien een tip voor anderen.


Vandaag was de laatste dag van de Week van het Weven. Het Openluchtmuseum is een geweldige locatie voor zo’n week. Later meer hierover.


Er was ook een kleine textielmarkt, en daar kocht ik een handgeweven doek in een prachtige blauwe kleur.


Ik had wat kleedjes bij me en die legde ik op een pauzetafel.


Picknick met uitzicht op de molen. Kan niet beter!


Volop kleur was er ook in het Marker huisje. Het Openluchtmuseum in Arnhem bestaat uit een groot aantal originele oud Hollandse boerderijen, huisjes en andere gebouwen. Je kunt overal een kijkje nemen en je waant je gedurende een paar uur tientallen jaren terug in de tijd.


Dit Los Hoes staat aan de ingang van het museum. Volop kleur vandaag!


En als afsluiter nog een wandeling op park Zijpendaal. Een oase van groen na al die bijzondere kleuren. Het was misschien wel de mooiste dag van het jaar! Of misschien is dat morgen?

Bewaren

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.