Forsythia

Forsythia bij landgoed Voorstonden
Ik heb wat met Forsythia. Die knalgele woekeraar die een frlandschap of een tuin flink kan opvrolijken. Deze foto maakte ik een paar dagen geleden, toen ik onderweg naar m’n moeder even uitstapte voor een kleine wandeling. Voor het broodnodige opsnuiven van groen en geel.
Ik heb ook een Forsythia naast de voordeur staan. Daar plukte ik gister een paar takjes af. Niet teveel, want ik wou de struik niet al te veel kortwieken. Gewoon een paar takjes voor in een vaasje. Net toen ik dat had gedaan, kwamen er een paar grote vrachtwagens en busjes de straat inrijden. Om de draai te maken reden ze zowat m’n tuintje fein. “Ach nee toch, wat gaan ze nou weer doen? Hoeveel dagen of weken herrie gaat dit nu weer opleveren?” Bij het zien van die grote machines slaat de schrik me altijd om het hart. Weg rust, nèt in de mooie week dat alles gaat bloeien.

Dus nu zit ik alweer een paar dagen in de drukte. Ze halen een paar tuinen helemaal leeg, gooien de stenen in een container, parkeren busjes voor m’n tuinpaadje en zijn met graafmachines aan de haal. Ik zag hoe ze een groteForsythia schilderij bloeiende forsythia met kluit en al eruit haalden en in de container kieperde. Dat vond ik wel jammer. Met een snoeischaar in de hand liep ik ernaar toe: Mag ik er een paar takken afknippen? Dat mocht. Klein beetje troost voor de kaalslag in m’n uitzicht. Ik zou ook wel in zo’n groot landhuis willen wonen, waar we een paar dagen geleden wandelden. Maar ach, daar hebben ze weer andere moeites. M’n schoonzus schilderde de Forsythia die ze een paar jaar geleden plukte in de tuin van m’n moeder. Zo kan je een herinnering heel lang vasthouden. Leuk om te weten dat ik niet de enige ben die wat heeft met die knalplant. Eigenlijk is het een lorrebos, maar wel lekker vrolijk.

Huize Voorstonden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013