Geborduurd kussentje

Geborduurd kussentje tusen rode kool

Even een geborduurd kussentje tussen de gesneden rode kool gelegd. Niet zo gebruikelijk, maar dat was het ook niet om voor twintig mensen tegelijk te koken. Gister had ik twee groepen studenten te eten en had ik een Hollandse maaltijd voor ze klaar gemaakt. Het was leuk! Logistiek was het een hele uitdaging, maar het verliep allemaal prima. Ik was gelukkig op tijd begonnen want met zulke hoeveelheden krijg je altijd kookvertraging.

Aan tafel keek één van de studentes zo eens om zich heen en zei: “Ik zie hier overal handwerk liggen!” Ik vroeg of ze zelf ook wat deed op handwerkgebied en kreeg het antwoord wat je nu steeds vaker hoort. Ze zei dat ze ook wel wat breide en haakte en borduurde. “Maar niet zoveel als wat ik hier allemaal zie!” zei ze erachter aan. Ach ja, ik ben soms ook wel wat exotisch met m’n hoeveelheid…  En met m’n ideeën om kussentjes te fotograferen tussen de groente.

Het kussentje maakte ik toen ik zelf net geen student meer was. Ik had wat restjes gekregen en wilde dit glanzende borduurgaren eens uitproberen. De foto kon nog iets mooier, maar daar had ik gister geen tijd voor. Het ging me om de combinatie van de glanzende rode kool met het glansgaren. Een glanzende dag was het wel!

3 gedachten over “Geborduurd kussentje”

  1. Prachtige kussen-kool-combinatie.

    Te veel exotisch handwerk is onmogelijk (in mijn ogen, mijn echtgenoot is het daarmee helemaal niet eens)
    Ben heel erg benieuwd naar de grote hoeveelheid handwerk in je woonkamer.
    Kan je eens een foto maken en posten?

  2. Een enige foto. Ook ik wil wel eens zien hoeveel handwerk je in je huiskamer hebt. Ik denk dat menigeen van je lezers er ook wel raad mee weet.

  3. Bedankt voor jullie reacties! Maar o o, zomaar een foto van m’n huiskamer laten zien op internet? Daar moet ik nog even over nadenken hoor….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.