Koopjes


De grote uitverkoop op Black Friday is ontstaan doordat winkels hun voorraden wilden verminderen voordat die winkels vol met kerstspullen worden geladen. Later werd deze dag een koopjes-feest wat zich over meerdere dagen uitstrekte en Ciber Monday is dan het slot van dat spektakel. Ik sloeg dit jaar Black Friday in mijn shop over omdat er vorige jaren nauwelijks gebruik van werd gemaakt. Maar nu begint het te kriebelen en wil ik toch even aansluiten, en dan op de oorspronkelijke wijze. Dus iets aanprijzen waar je eigenlijk teveel van hebt en vanaf wilt.

Nou, iets aanprijzen vind ik niet zo moeilijk, dus daar ga ik dan:
Het Dolle Dwaze Breiboek is precies wat het zegt te zijn: Dol en Dwaas. Het is een typisch jaren-zeventig boek (hoewel het in 1980 werd uitgegeven) met een hoop rarigheid in de breikunst die velen de wenkbrouwen hebben doen fronsen. Oftewel: bont en dol en hip en ook een beetje gek. Maar als je dat leuk vind of je wilt nog eens iets breien uit die tijd dan is dit een apart boek.

Het boekje Borduurkunst II is geschreven door de bekende borduurkunstenares Cécile Dreesmann die veel invloed heeft gehad op het handwerkaanbod in de zestiger jaren. Zij heeft meerdere boeken geschreven en dit kleine boekje is een dagboek van haarzelf als borduurster. En dat is eigenlijk een heel leuk idee, voor iedereen die van handwerken houdt: om eens een jaar lang bij te houden wat je die dag gedaan hebt op het gebied van handwerken. Tegenwoordig doen we dat via blogs maar het is ook interessant om kennis te nemen van een good old fashioned dagboek en te lezen hoe iemand vijftig jaar geleden bijhield wat ze elke dag deed op het gebied van borduren.

Het boek Patchwork-Quilts was in 1990 een prima boek voor iedereen die wilde instappen in de (Nederlandse) quiltwereld. Het boek werd geschreven door twee quilters die toendertijd bekend en bedreven waren. Inmiddels zijn er vele andere boeken verschenen en zijn deze boeken wat in de vergetelheid geraakt.

Voor al deze boeken geldt dat het wel goede boeken zijn, maar dat ze niet vaak worden besteld en dat ik er gewoon teveel van heb. Opruiming dus! Deze boeken kun je vandaag bij mij bestellen voor slechts € 1,00 en dan komen de verzendkosten er nog bij.
Wil je naast dit koopje nog iets anders bestellen, dan kan het zijn dat de verzendkosten wat hoger worden als het te dik wordt voor de brievenbus.

Dus op het gebied van Breien, Borduren en Quilten een aanbiedingsboek. Gewoon even wat leuks voor jezelf bestellen!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.