Oude Ariadnes uit 1958

Niet zo uitbundig en uitdagend als Madonna in de Arena, maar ze stònden er en ze stráálden: de vrouwen van 1958!
Ze zagen er fantastisch uit (althans op de voorkant van het Maandblad voor Handwerken) en ze zetten zich helemaal in voor hun gezinnen (net als mijn moeder, die er in de vijftiger en zestiger jaren ook zo prachtig uitzag). Het doorbladeren van oude Ariadnes uit deze periode is bìjna hetzelfde als het doorbladeren van oude fotoalbums uit die tijd, want er is veel herkenning. O ja, zo’n truitje had mijn moeder ook, met zo’n kraag. En zulke schoenen droeg zij ook. En zulke jurkjes maakte ze voor mij ook!

Net als vele anderen was mijn moeder geschokt toen de Dolle Mina’s alles overboord gooiden en via karikaturen de massa en de media bewerkten. “Maar zo wàs het helemaal niet, zei ze later tegen mij, wij waren als vrouwen ook heel gelukkig met en in onze gezinnen.”
Deze oude tijdschriften laten zien hoe het vroeger was. De tijd van huiselijkheid maar ook de tijd van mooi voor de dag komen. Vrouwen waren pràchtig in die tijd!

En waarom nog dit blogje, nu op dit moment? Omdat ik het leuk vind om te kunnen zeggen dat ik in tien jaar tijd bijna alle Ariadnes in mijn shop heb kunnen zetten. Nog één jaargang te gaan. Nu deze jaargang, vol doorgestopte kleedjes en truitjes en flanellen pyama’s (want op de slaapkamers was het vroeger koud) en klokrokken en nog veel meer moois. Vol herkenning vooral, en vol herinneringen aan hoe onze moeders gekleed gingen.

3 gedachten over “Oude Ariadnes uit 1958”

  1. Jippie, eindelijk gelukt, Ariadne uit 1958. Ik heb eerst besteld en toen pas je blog gelezen… ik wilde deze al zo lang

    1. Leuk om iets over Ariadne te lezen. Een nog altijd waardevol handwerk tijdschrift. Al jaren wonende in Jeruzalem 99 jaar oud en niet meer zo bezig lagen er nog een paar stapels die ik een tijdje geleden aan een vriendin gaf.

      Toch eens vragen of zij er iets mee doet. Hartelijke groeten. Betty van Essen-Kok. Jeruzalem.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.