Luchtig in een dorpje

Dit jaar wordt of is misschien al het meest zonnige jaar sinds de start van de metingen. Er waren zòveel zonnige dagen en dat heeft ook invloed op hoe we leven. Lekker luchtig door een stadje lopen of einden fietsen met alleen een vestje mee: dat voelde dit jaar héél anders dan andere jaren!

Het is natuurlijk wel erg wennen. Ook in hoe we tegen buitenland-belevingen aankijken. Vroeger vond ik dit altijd zo’n mooi schilderij wat mijn verlangen naar het buitenland symboliseerde. Ik kocht het een keer in een periode dat we het leuk vonden om een hele schilderijen-wand te hebben. De meeste van die verzamelde schilderijen zijn al weer het huis uit, maar deze bleef nog even. Nu haalde mijn lief het van zolder en zei: “Deze kan ook wel weg.”
Dat vind ik nog steeds een beetje jammer, want ik vond het altijd zo’n leuk straatje om tegenaan te kijken.

Maar gister liep ik zelf nog in een luchtig zomerjurkje in een oud dorpje en toen merkte ik opnieuw dat we die mediterrane beleving hìer nu ook kunnen meemaken. We hoeven niet meer naar het buitenland om op zulke zonoverstraalde straatjes te lopen.

Het gebreide poppetje is een klassiekertje van vroeger. Er waren allerlei variaties op, zoals dit schattige roze meisjes-popje.

1 gedachte over “Luchtig in een dorpje”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.