Oude (en nieuwe) textielkaarten

Oude textiel-kaarten zijn leuke verzamelobjecten. Je kunt ze op een prikbord hangen of een tijdje tegen een rij boeken laten leunen. Of je bewaart ze in een doosje en af en toe kijk je ze door. Deze oude ansichtkaarten staan in m’n shop en die zijn ook nog eens informatief voor wie zich voor streekdracht interesseert.

En er zijn ook weer volop nieuwe textielkaarten te koop! Vaak in een museumwinkel met afbeeldingen van de highlights van een bepaalde tentoonstelling. Leuk om na afloop van een museumbezoek dan nog even een kaart te kopen als souvenir.

En nog leuker is het om zo’n kaart te ontvangen! De middelste kaart op deze foto kreeg ik toegestuurd door het militair museum in Soesterberg. De afbeelding is van Willem (van Oranje) met Anna en hondje Pompey. Dit kunstwerk van papier is gemaakt door Isabelle de Borchgrave. Het is de binnenkomer van een mooie tentoonstelling die nog tot eind oktober is te zien. En daarna gaat het met deze ansichtkaart net als met alle andere textielkaarten: dan wordt het een collectes item. Leuk toch? Ik ben blij met m’n gekregen kaartje!

Verder lezen?  Wellicht is dit interessant...

Handgeweven tas

Handwerk in de zomer

Alles abstraheeren tot de essentie

Boeken over kant

Reacties

  1. Ik heb ook een hele verzameling textielkaartjes veel zelf gekocht na een museumbezoek en andere ontvangen via het postcrossingsproject.

Wil je reageren?

*


Terug naar blog om daar verder te lezen