Oude oefenlapjes breien en haken


Er moest vroeger flink geoefend worden, met verschillende breisteken. Een lange lap met verschillende steken achter elkaar. Wat zullen de meisjes gezwoegd hebben, met de klamme katoen en de dunne breipennen. Al die oefensteken achter elkaar werd een lange gebreide oefenlap. Later moesten ze nog oefensokken breien, met mooie boorden en siersteken.

Oefenlapjes met haaksteken zie je veel minder maar die zijn er dus ook. Ik heb twee korte oefenlapjes met haaksteken. Helaas hebben ze allebei een vlek, maar toch zijn ze leuk. Wij beginnen nu gewoon aan allerlei haak- en breiprojecten, maar vroeger werd er eerst gedegen geoefend.

Bewaren

Bewaren

Bewaren

Bewaren

2 gedachten over “Oude oefenlapjes breien en haken”

  1. Daartussen zie ik ook een oefenlap met macramé. Dat is lastig werken, want hoe langer de draden hoe meer bosjes je moet maken en hoe sneller de hele boel door elkaar ligt. En deze lange oefenlap past zelfs niet eens op de foto. Knap gedaan dus, dat oefenknoopwerk!

    1. Goed herkend!
      En ja, wat je schrijft over die lange draden, dat had ik me nog niet eens gerealiseerd. Wat een klus zal dat zijn geweest.
      Een week na dit blogje kreeg ik een foto van hoe de macramé-rol terecht is gekomen: iemand bestelde hem en hing hem voor een lang smal voordeur-raampje. Daar komt hij mooi tot z’n recht!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.