Servetten met glansrijke uitstraling

Elk jaar haal ik met kerst m’n gouden onderborden tevoorschijn en dan voel ik me rijk. Ik hoef die borden alleen maar op tafel te zetten en de hele opstelling straalt gelijk luxe en grandeur uit. Dan denk ik terug aan die keer dat ik ze kocht: ik had voor 35 gulden airmiles gespaard en daarmee kon ik die borden afrekenen bij het grote warenhuis. Toen was dat nog superchic en ik wilde die borden heel graag! Inmiddels kan je ze ook kopen voor één euro vijf-en-negentig of zoiets, maar toen ik ze kocht waren ze nog luxe en exclusief.

En zo is dat ook voor deze oude servetten, die ik erbij legde. Er was een lange tijd dat niemand nog droomde van gouden borden behalve Nebukadnezar, en dus werden er andere dingen gemaakt om de dis een feestelijk aanzien te geven: Servetten! Ze zijn nu verwassen en verkleurd, maar vroeger waren ze vast prachtig. Op handgeweven en heel fijn linnen werden kleine kruisjes gemaakt en dat is best veel werk. Ik stel me zo voor dat deze servetten ook gebruikt werden om de feestelijke maaltijden een nog glansrijk aanzien te geven, met de keus voor goudachtig oranje.

Nu plaats ik deze servetten in m’n shop. Dat had ik ook wel zonder blog-verhaaltje kunnen doen, maar ik heb toch nog steeds de behoefte om te laten zien hoe mooi sommige dingen vroeger zijn gemaakt, en dat kan het beste met zo’n foto.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar top
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.