Vouwpatchwork op een open plek

vouwpatchwork
Normaal gesproken is het park rondom slot Het Oude Loo afgesloten voor publiek. De koninklijke familie gebruikt het jachtslot regelmatig als buiten- en logeerverblijf. Maar twee maanden per jaar is het park rond het jachtslot opengesteld voor publiek. Vandaag was de laatste dag van die twee maanden en gaan de hekken weer dicht. Wij maakten op zondag nog een wandeling en nu heb ik véél te veel foto’s om te laten zien. Hoe moet dat nou? Ik denk dat ik maar mijn vouw-patchworkje als invalshoek neem. Dit had ik net nieuw en lag nog in de auto. Dus nam ik het mee in de rugzak, op zoek naar mooie plekjes. En die zijn er ruim voldoende op dit park vol allure. Bovenste foto is genomen bij de waterval helemaal aan het eind van de vijver.

Vijver bij oude Loo

Bij deze vijver staat ook een bankje en de geschiedenis vertelt dat Juliana en Bernard daar graag zaten. Maar nu zaten wij er en dronken koffie uit een thermoskan. En dat was erg leuk. (laatste foto van dit blogje is hier genomen.)

De rhododendrons bloeiden nog volop en het park was één zee van bloemen. En er was nog een boom die spectaculair aan het bloeien was. Bijna alle wandelaars bleven hier staan kijken en waren foto’s aan het nemen. Dus ook al ga ik  dik over m’n eigen limiet met zoveel foto’s per blogje: deze kan er ook nog wel bij. Het is de  Davidia involucrata, oftewel vaantjesboom. Ik hoorde andere park-bezoekers zeggen dat ze hem nog nooit zò mooi hadden zien bloeien.

vaantjesboom
En ook hier kwam m’n vouwpatchworkje weer even uit de rugzak. Omdat het me een funieke gelegenheid leek om de blaadjes van de zeldzame vaantjesboom te gebruiken om een krans in het gras te leggen. En na al die foto’s zou ik het patchwork-dingetje eigenlijk ook gelijk in m’n shop willen plaatsen. Maar daar wacht ik nog even mee, want ik ben geloof ik nog niet klaar met spelen.
Dit Loo-park bevindt zich links naast en achter paleis het Loo. Het jachtslot Loo is al in de 15e eeuw gebouwd. Loo betekent ‘open plek’. Gelukkig is m’n blog ook een soort open plek, waar ik op de laatste dag van mei met gemak nog vijf foto’s kon laten zien van één handwerkje. Soms ben ik wat enthousiast en dan gaat dat zo….

Vouwpatchwork in optima forma!

Vouwpatchwork

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.