Een heel oud kussen

Een jaar of wat geleden liet ik dit kussen al eens zien op m’n blog. Ik gaf toen de tip door om voorafgaand aan een verandering of verhuizing nog wat foto’s te maken van hoe iets altijd in de kamer heeft gehangen of gestaan. Bij het leeghalen van een huis worden de spullen van hun plek gehaald en het is ook fijn om dierbare spullen mee te kunnen nemen naar je eigen huis. Soms kan het daar dan weer ingepast worden in een nieuwe plek en periode. Maar hoe stond of lag of hing het ook al weer in de vòrige situatie? Dan is het fijn om bijtijds nog wat foto’s te hebben gemaakt.

Dit kussen maakte ik toen ik een jaar of tien was. Het heeft bijna vijftig jaar bij mijn moeder in de kamer gelegen. Telkens op een andere plek. In mijn vorige blogje over dit kussen schreef ik dat het maken van dit kussen mijn liefde voor handwerken mede heeft gevormd. Ik vond het als kind zò fijn dat ik materiaal kreeg om dit te maken! En ik was er trots op dat m’n moeder het al die jaren in haar kamer had liggen.
De afgelopen maanden namen we telkens wat mee uit het ouderlijk huis. Maar dit kussen liet ik zo lang mogelijk nog daar liggen. Vandaag gingen we wandelen en daarna nog even theedrinken in het oude huis. En nu nam ik het kussen mee.

En nu heb ik deze foto: zò heeft het in de laatste setting nog op de zelfbeklede oude bank van m’n moeder gelegen.
Nu is het mijn kussen om te laten zien op de laatste zondag van het jaar!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.