Gebogen en geborduurde tulpen

De hele maand maart kon ik bijna elke dag op het terras zitten, genietend van de zon. En van de tulpen die lekker vroeg bloeiden. En toen kwam de weersomslag en nu ligt er begin april een dik pak sneeuw. Zo gek! De tulpen laten hun bloeiende kopjes hangen, ver doorgebogen door het witte gewicht.

Wij hebben dit jaar een boom gesnoeid en elke twee weken gaat er wat mee in de groene container. Het snoeiafval is zò veel dat het niet in één keer weg kan. De grote takken had ik rechtop tegen de schutting gezet. Ik had niet verwacht dat dat nog zo leuk zou uitkomen, met een wit laagje.
Dus: tulpenverdriet doe ik niet aan; ik heb gewoon m’n tulpenkussen weer tevoorschijn gehaald. En dan kopen we nog maar een bosje.

6 gedachten over “Gebogen en geborduurde tulpen”

  1. Het is een Zweeds patroontje wat ik in een oud boekje tegenkwam.
   Ik was er helemaal weg van toen ik dit patroontje vond en heb de tulpjes ook los geborduurd.

 1. Bizar he al die sneeuw. Als ik nu naar buiten kijk is het zo goed als verdwenen. Hier en daar een klein hoopje nog. Het zonnetje schijnt weer. Ik hou van Tulpen. Maar mijn schoonmoeder noemde ze altijd tafelkijkers. 🙂
  Dat vond ik zo grappig. Natuurlijk had ze ook wel een beetje gelijk. Ze zijn maar zo kort mooi. Dan bied zo’n mooi geborduurd kussentje uitkomst.
  fijn weekend!

  1. Grappige naam, ’tafelkijkers’. Ik snap wel waarom ze zo noemde, maar het is toch wel te voorkomen dat tulpen zo gaan hangen. Als ik een paar tulpen uit de vaas haal omdat ik ze wil gebruiken voor een foto, dan gaan ze prompt hangen als ik ze daarna weer terugzet in de vaas. De enige manier om te voorkomen dat tulpen gaan hangen is: er niet meer aankomen als ze eenmaal in de vaas staan. En natuurlijk elke dag checken of ze nog voldoende water hebben, want ze zuipen behoorlijk. Als ze eenmaal hebben droog gestaan, komt het daarna vaak ook niet meer goed en blijven ze ‘Tafel kijken’.
   Als ze dat bij mij doen, dan knip ik er gewoon nog 10 cm. af.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.