Groene trui breien

O die aparte kleur groen! Groen is altijd een geweldige kleur, in al z’n rijke schakeringen en nuances! En dat groen is overal weer anders en dan weer opnieuw boeiend. En dan te zien wat licht doet met al dat groen, daar krijg ik ook nooit genoeg van.

Vorig jaar breide ik een trui voor m’n man en toen die net af was trok mijn zoon hem aan en wilde er precies zoéén. En ook in precies diezelfde kleur groen. Zijn redenering: rode en bruine en blauwe truien kun je wel kopen, maar zo’n groene niet. En deze kleur stond hem ook erg mooi. Dus ik bestelde wol maar die bleef vervolgens de hele zomer liggen.

Onderweg naar Texel zat ik aan één stuk door te breien. Ik had besloten niet te gaan lezen op vakantie, en ook niet te borduren. Alleen maar breien. Aan het eind van de week zou ik dan wel een trui af hebben. Dacht ik.
Dus ik breide in de auto en op de boot. En op de eerste dag aan het strand, toen alles wegwaaide en het helemaal niet lekker breide. En ’s avonds in het huisje. En aan het eind van de midweek nog een keer met uitzicht over het groene wad.

Maar die trui is natuurlijk niet afgekomen.
En dat is ook wel te begrijpen. Véél te veel mooi groen om te ontdekken en van te genieten….

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.