Jenny 1824

Er is natuurlijk ook wel eens een zaterdagochtend waarop ik even geen zin heb in een nieuw blogje maken. Dan staat m’n hoofd er niet naar, vooral als ik de vorige avond nog heb geblogd. Die foto’s van een uitstapje gistermiddag had ik natuurlijk ook voor vanmorgen kunnen bewaren, maar de ervaring heeft me geleerd dat je beter kunt bloggen als de indrukken nog vers zijn. Dus vandaar dat ik dat meestal ’s middags of ’s avonds nog doe, als ik iets heb te melden wat de moeite waar is. Maar dan heb ik de volgende ochtend wel eens wat minder zin in een nieuw blogje.

Vanmorgen vroeg ik me af wat ‘Jenny’ zou hebben gedaan, op een zaterdagochtend in 1824. Er was vàst wel iets in het huishouden te doen, net als bij mij! Zomaar bloggen of borduren op de zaterdagochtend? Vast niet!

Dus ik laat snel dit mooie spanen doosje zien, wat iemand heeft versierd met een schattig borduurwerkje wat waarschijnlijk een detail is van een vroegere merklap. Ik legde het op de sjaal die ik gister droeg (wat leuk dat ruiten weer in de mode zijn, ik voel me weer up to date met dit ouwetje), en ik maakte een foto. Daar maakte ik een blogje van en dat gedaan hebbende ga ik ook nu aan m’n huishouden!

3 gedachten over “Jenny 1824”

  1. En ik moest gisteren nog denken bij je weefgetouwen aan de industriële revolutie en de Spinning Jenny (een industrieel spinnenwiel), een onderdeel van het geschiedenis eindexamen van mijn dochter waar ze net mee bezig is geweest…

    1. Dan doet je dochter vàst een interessante opleiding, waarin de belangwekkende industriële revolutie in wordt geleerd. Hoop dat ze geslaagd is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.