Kralen en Kaarten

Kralen horen bij Handwerk, en dat was vooral in de zeventiger jaren zo. Kralen waren overal om ons heen en er verschenen enorm veel kralenboeken en kralenboekjes. Vanaf het begin van mijn shop vond ik ze ‘erbij horen’ maar niet belangrijk genoeg voor een eigen categorie. Ze kwamen in mijn subcategorie ‘Overige’. Maar die Overige-map werd steeds groter en onoverzichtelijker dus die moest uitgedund worden. Ik besloot alle kralenboeken in de aanbieding te doen en maakte een tijdelijke nieuwe categorie: Kralen en Kaarten. Want voor Kaarten geldt eigenlijk hetzelfde: veel aanbod, weinig vraag. Het was ooit een nationale hobby en er zijn veel leuke boeken en boekjes over verschenen (die ook allerlei raakvlakken hebben met ‘handwerk’). Maar er zat weinig doorstroming in die boekjes.

Ook met nog een paar extra blogjes en een goede aanbieding merkte ik dat er nog steeds weinig belangstelling voor was. Dus nu heb ik die hele categorie Kralen en Kaarten weer weggehaald en de boeken naar een goed doel gebracht. Dat was een hele stapel. Ik moest er ook wel even ‘afscheid van nemen’. En ik had nog wel zo’n mooi kralenboompje liggen, wat ik altijd nog eens van plan was geweest om als illustratie te gebruiken. Dat kan natuurlijk alsnog wel!

Gelukkig ben ik nu niet zonder ‘kralenpatronen’, maar ze zitten wat verder weg verstopt in bijvoorbeeld de tijdschriften. Die kralenhobby van de zeventiger jaren was echt overal te zien, ook in de Ariadne. Kerstballen zelf maken is nu wèl weer hip, dus deze Ariadne van dec. 1973 vindt vast wel weer een adresje.
En mocht blijken dat de kralenhobby straks toch weer opvlamt, dan ga ik die boekjes wel weer opnieuw sparen, maar nu zijn ze dus even weg. En dit was dus een afscheid-van-de-kralen-blogje.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.