Pannekoek eten

Het zou kunnen zijn dat het morgen niet meer mogelijk is om uit eten te gaan, dus daarom stapte ik om vijf uur op de fiets en ging ik nog even naar een pannekoekenrestaurant bij mij in de buurt. Iedereen heeft het erover: wat zouden we vanavond weer te horen krijgen op de aangekondigde persconferentie (waar ik overigens allang niet meer naar kijk)?

Ik was niet de enige die op dit idee was gekomen, veel tafeltjes waren bezet. Dus ik zag geen kans om een foto te maken van het hele pannekoeken-interieur, zonder mensen erop. Maar die oudhollandse gehaakte kleedjes pasten er zéker goed bij! Vroeger lagen dit soort kleedjes in bijna elk interieur. Met donkere eiken meubels, en pluche bekleedde stoelen, en glas-in-lood-raampjes. Daar horen zulke kleedjes bij! En bij oud-Hollands lekkere pannekoeken met spek en stroop!

Mijn lief had geen zin om mee te gaan (hoe kan je nou niet van pannekoeken houden?) dus ging ik alleen. Omdat ik nu niemand had om tegenaan te praten, haakte ik een rondje. En toen werd die heerlijke koek op tafel gezet! Ik haalde de meegenomen kleedjes uit m’n tas, schoof ze onder m’n bord, maakte een foto, at de koek op, en nu ik weer thuis ben plaats ik de kleedjes in m’n shop. Zo’n kleedje kun je dus gewoon als placemat gebruiken!

Ziezo, ik ben voorbereid! Ik heb nog even genoten!

2 gedachten over “Pannekoek eten”

  1. Ja, Margriet, ik ben ook afgehaakt, dit kabinet loopt toch alleen maar achter de feiten aan. Laat ik nou de ouderwetse gedachte hebben dat regeren vooruitzien is, kennelijk is dat tegenwoordig niet meer het geval. En dat Rutte (of all people) nu met een mondkapje loopt, toe nou, dat was toch volgens hem en Van Dissel nergens voor nodig? Ik ga nu al ruim zeven maanden met een mondkapje op de winkels in, en heb al lang geleden besloten om mijn eigen plan te trekken, ter bescherming van mezelf én mijn omgeving; dat gewauwel op die persconferenties laat ik aan me voorbijgaan. En ik vraag me af hoeveel de gemiddelde Nederlander nog begrijpt van al die beeldspraken (“het virus gaat de discussie niet aan”, etc.) en van de inconsistente regels. (Even mijn hart gelucht, haha!). Valt het jou ook op dat Rutte begint te mompelen en vlug te praten met halfingeslikte woorden, als hij iets moet zeggen dat hij eigenlijk niet wil zeggen, maar toch even gezegd moet hebben (omdat ie dan kan zeggen dat ie het echt gezegd heeft)?
    Die pannenkoek zag er lekker uit! Maar nu zul je ze voorlopig weer zelf moeten bakken, dus 🙂
    Hartelijke groeten van Digna

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.