Serious request: Breng ze weer samen

Het glazen huis staat op het marktplein in Apeldoorn voor de bekende jaarlijkse radio-aktie Serious Request. In de week voor Kerstmis haalt 3FM samen met heel Nederland geld op om ouders en kinderen te herenigen. Wereldwijd zijn meer dan vier miljoen familieleden elkaar kwijt door een ramp of conflict. In conflictgebieden, zoals in Nigeria en Congo, leven miljoenen kinderen noodgedwongen gescheiden van hun ouders, broers of zussen. Met de opbrengst van 3FM Serious Request probeert het Rode Kruis vermiste kinderen op te sporen en het contact met hun familie te herstellen.

Veel Apeldoornse winkels en ondernemingen sluiten aan bij de Serious Request en hebben allerlei akties om geld in te zamelen. Ik heb er ook wel even aan gedacht om dat te doen, maar met een kapotte pc kreeg ik dat niet goed meer voor elkaar. Dus ik bedacht wat anders. De middelste geborduurde Marker rand werd besteld en voordat hij op de post gaat legde ik er nog even wat andere randen bij voor een foto. Het zijn mooi geborduurde randen, maar in deze setting kun je er ook ‘rouwranden’ in zien. Rouw, omdat zoveel mensen in oorlogsgebieden intens lijden. Het bedrag wat ik voor deze bestelde rand ontvang, maak ik over naar SR.

Zo probeert iedereen iets kleins of groots bij te dragen aan Serious Request. Er is nu al ruim een miljoen euro ingezameld en dat gaat vast nog meer worden. Het doel spreekt iedereen aan: families herenigen. Het ìs al zo verschrikkelijk om te moeten vluchten voor armoede of oorlog. En als je dan óók nog je familie kwijt raakt op de vlucht: zo vreselijk! Het Rode Kruis wil helpen om families weer samen te brengen. Rechts zie je de bekende foto die voor deze aktie wordt gebruikt: “Breng ze weer samen“.
Het doel spreekt mij dit keer ook extra aan, omdat mijn zoon een aantal jaren geleden met zulke jongetjes zoals op de foto heeft gevoetbald. Hij reisde aan het begin van zijn studie naar Congo met een groepje voor een kleinschalig hulpverleningsproject. Dan spreekt het nog meer aan, te weten dat zoveel mensen intens moeten lijden. Misschien hou je niet van al dat radio-lawaai, en misschien wil je alleen maar even kennisnemen van de aktie, bijvoorbeeld hier. Via die link kom je op een pagina waar alle relevante informatie op staat over dit Serieuze Verzoek om bij te dragen aan deze hulpverleningsaktie. Iedereen kan wat doen: lege flessen inleveren en het retourbedrag doneren, of één de duizenden akties ondersteunen die bedrijven en particulieren organiseren, waarbij de opbrengst voor SR is.
De geborduurde zwarte rozen staan nog in mijn shop, en als die ook nog worden besteld dan maak ik dat bedrag ook over aan deze aktie.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.