Merkwaardige mieren (1)

Geborduurde mieren merkwaardig
Op sommige dagen zou je de uren wel drie keer kunnen vullen. Als alles aanwezig is om een dag te laten slagen, dan vliegen de uren voorbij en bij thuiskomst slaak je een diepe zucht en zeg je: “Tjonge!” Die verzuchting heb ik ook zojuist gehad, en nu ga ik proberen de veelheid van indrukken in een blogje te vatten. Dat zal wel niet lukken in één blogje, dus het zullen er wel meerdere worden.

Ik ging vandaag naar de ontmoetingsdag van de grote vereniging Merkwaardig. Dit is een vereniging van liefhebbers van merklappen en borduren. Ik reed vanmorgen met iemand mee die in mijn buurt woont, en een (ook) een groot merklappenliefhebber is. Zij vertelde me alvast wat ik allemaal zou gaan meemaken. Als nieuw lid van de vereniging maakte ik het voor het eerst mee, maar door de verhalen was ik alvast voorbereid. Eerst was er ’s morgens een lezing door een merklappen-deskundige. Daarna een voortreffelijke lunch, en ’s middags “Show and Tell”. Tussendoor kon je overal kijken, bij de verkoop-stands van leden, die prachtige handwerken aanboden. Of bij elkaar, want iedereen had eigen werk meegebracht. Ook was er de mogelijkheid om een klein kussentje in te leveren, met daarop een geborduurde mier. Bij de ingang van het grote gehuurde gebouw in Nijkerk was een rek, en daar werden al die kussentjes aangehangen. De boodschap is wel duidelijk: de leden van Merkwaardig zijn net zo ijverig als mieren!

Het was zo’n dag die het beste kan worden afgesloten met een diepe zucht. Als je van borduren houdt, dan was hier héél veel moois te zien!

4 gedachten over “Merkwaardige mieren (1)”

 1. Dag Margriet,
  Wat een leuk verslag, het zal wel heel bijzonder geweest zijn al die randjes en dan al die prachtige oude merklappen, je mag van mij nog wel wat blogjes hier over schrijven !!!
  Vind het ook heel leuk om ’s avonds nog even een blogje te lezen.
  Bedankt en een goede zondag gewenst.
  Groeten Janny

 2. Wat geinig al die kussentjes met die nijvere mieren. Leuk, creatief idee!! Maar dat heb je natuurlijk met zo’n club.
  Misschien zijn de luie, dansende en feestende krekels ook eens een goed onderwerp. Je zou het kunnen proberen als contrast met alle nijvere, handwerkende mensen.
  Amuseer je vandaag. Groet, Rya

 3. Dag Margriet, wat een mooie verslagen heb je geschreven over de ontmoetingsdag dat ook de dag was waarop wij elkaar voor het eerst ontmoetten. Erg leuk! En we zien elkaar weer zien in Zwolle!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.