Terugblik op blogjaar 2022

Het is populair om aan het eind van het jaar je vijf of tien (of vijftien….) mooiste blogjes nog een keer onder de aandacht te brengen. Dat wou ik ook eens, dus ik begon te scrollen om een selectie te maken. Maar het zijn wel héél veel blogjes om een keuze uit te maken! Daarom ga ik het anders doen. Aan de hand van een aantal foto’s uit 2022 ga ik vertellen hoe ik ook dit jaar weer blogde. Voor nieuwe bloglezers misschien leuk om kennis te nemen van mijn invalshoeken en voor al langere volgers een terugblik. Kijk je mee?

Als eerste zo’n mooie oude tas. Ik hou van tassen en heb er ook heel veel. Als ik ergens naar toe ga neem ik vaak een tas mee die 1. geschikt is voor wat erin moet; 2. die past bij het landschap, en 3. die een mooi plaatje oplevert zodat ik hem na een blogfoto in m’n shop kan zetten. Ik geniet ervan als het dan lukt om zo’n mooie foto te maken. Vaak vertel ik in het blogje nog wat over de gebruikte techniek. Bij deze seventies-tas is met dik garen een patroon geweven op speciale doorstopstof.

2022 was een heftig jaar wat de wereldgebeurtenissen betreft. Als er dan weer iets groots in het nieuws is, ervaar ik het ook wel als heel raar om dan ‘gewoon’ weer een blogje te maken. Daarom leg ik ook vaak de link naar de actualiteit. In het blogje met deze foto wilde ik wat vertellen over het ruit-veranderen (met simpele kruisjes en streepjes kun je op ruitjes- of stipjesstof leuke effecten krijgen), maar benoemde ook de wereld-veranderende gebeurtenissen.

Aan het begin van dit voorbije jaar werden bij ons zonnepanelen op het dak gelegd, en toen dat gelukt was liet ik een door mij geborduurd schilderijtje van zonnebloemen zien. Wat waren we later in het jaar blij dat we die panelen hadden!

Een klein poppetje in m’n rugzak is soms precies wat ik nodig heb om een foto te maken die de weidsheid laat zien van een plekje waar ik ben. Zo’n poppetje voorkomt dan dat de foto saai wordt!

En hoe krijg je zo’n zee-achtergrond bij een gehaakte streepjesdeken ? Je zou denken dat dat alleen in een vakantiehuisje kan. Maar in dit blogje hier liet ik ook de foto zien waarbij het gelukt was om deze deken te laten zien met de èchte zee op de achtergrond! Ik ben dan blij als zoiets uitwerkt (want je kunt wel in je hoofd hebben dat je dat wilt maar het kan lang niet overal), en vind het dan ook heel leuk om zo’n foto op m’n blog te laten zien.

In de warme zomer maakte ik een blauw picknickkleedje en nam het gelijk mee naar de hei, nog voor de rand af was. En dat past ook bij mijn manier van bloggen: als ik iets gemaakt heb wil ik het graag gelijk showen!

Soms lukt het om mooi oud handwerk te laten zien met een bijpassende entourage eromheen, zoals bij deze oude geborduurde servetten, die ik daarna in mijn shop plaatste. Maar dat wil niet zeggen dat dat oude handwerk dan ook gelijk wordt besteld. Er was wel iemand die belangstelling had maar de bestelling ging niet door omdat de servetten niet de goede maat hadden. Dus die staan nog steeds in m’n shop.

Vaak wil ik op m’n blog ook even wat blijdschap delen. Hier liet ik een oude bodywarmer zien die ik meer dan 20 jaar geleden breide. M’n kinderen hadden er geen interesse voor toen hij klaar was. Dat begreep ik wel, maar vond het natuurlijk toch jammer. Maar nu zijn we vele jaren verder en alles wat is gebreid is hip. Er klonk gejuich toen ik deze bodywarmer van zolder haalde. Altijd bewaard, en nu wordt hij veel gedragen. Die voldoening wil ik dan via een foto en een blogje even delen. De persoonlijke invalshoek dus.

Elke zondag liet ik een foto zien van een kussentje. Hier iets wat ik net zelf gemaakt had van een leuk stofje, maar meestal een oud kussentje wat iemand anders maakte.

Als ik zelf iets brei, laat ik het meestal wel een paar keer op een foto zien op plekken waar ik dat breiwerk allemaal mee naar toe neem, zoals hier en hier en hier. En dan op het laatst een foto van het vestje als het klaar is.

Ik vind het leuk om een oud handwerk, zoals dit oude tafelkleed, op een plekje te laten zien waar het goed uitkomt. Hier zie je nog een foto van een air b&b waar dit tafelkleed goed hielp om ons daar nog wat meer thuis te voelen. Zo’n meegenomen kleed voelt dan gelijk ‘eigen’.

Soms lukt het om met slechts een paar attributen een evenwichtige foto te maken waarbij het mooie van het handwerk goed uitkomt. Bij dit blogje vertelde ik hoe die oude haak-tijdschriften ook vòl staan met dit soort foto’s.

En soms vond ik het leuk om zoveel mogelijk handwerkjes met één thema bij elkaar te leggen, zoals in de maand dat wij op een poes pasten.

En wel vaker maak ik zo’n rommelfoto waarop veel spulletjes liggen. In ieder geval doe ik dat altijd op 5 mei.

En dan zijn er nog de blogjes met verslagen over bezoeken aan musea! Ook dit jaar bezochten we een aantal musea waarin ook prachtig oud handwerk is te zien, zoals schitterende robes of indrukwekkende wandtapijten. Al je bagage moet dan in een kluisje en dan vind ik het heerlijk om alleen met een mooi bijpassend tasje (voor m’n mobiel) daar rond te lopen. En na afloop de foto’s op m’n blog te laten zien.

Het wordt tijd om af te ronden. Ik weet al negen jaar dat de mogelijkheid om foto’s te maken oneindig is en dat ik het heerlijk vind om dit te doen. En soms moet ik gewoon zorgen dat het niet tè veel wordt allemaal.
Er zijn natuurlijk ook nog de vele foto’s van boeken en tijdschriften die ik op mijn blog laat zien. Het tikt allemaal lekker aan en binnenkort ga ik vertellen hoeveel blogjes het er inmiddels al zijn.
Voor dit moment was dit een overzicht uit wat foto’s van 2022 die ook een indruk geven van mijn invalshoeken. Wat zijn mijn overwegingen om een foto te maken en te laten zien?

Tenslotte ook hier nog even een verwijzing naar de actualiteit: ik las in het nieuws dat de vuurwerkshow in Amsterdam, die op oudejaarsnacht niet kon doorgaan, gisteravond alsnog heeft geknald. Dus is het niet gek om een paar dagen nà afsluiting van het oude jaar nog met dit overzicht te te komen, want niet alles kan altijd maar op het juiste moment. Ik probeer het natuurlijk wel, om zo kort mogelijk na een belevenis of gebeurtenis m’n foto’s te laten zien en daarom is dit ook een ‘dagelijkse’ blog!
En nu zijn alle blogjes van 2022 – een paar dagen later – ook ècht afgesloten!

1 gedachte over “Terugblik op blogjaar 2022”

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meer lezen? Wellicht is dit interessant...

Scroll naar boven
Archief van de blogjes
Blogjes per week

De laatste 15 weken worden weergegeven

Blogjes per maand

2024

2023

2022

2021

2020

2019

2018

2017

2016

2015

2014

2013

Bedankt voor het bericht

Het bericht is succesvol verstuurd.

Bedankt hiervoor.